İSTANBUL (AA) - Eti Bakır'ın Kastamonu'da bulunan Küre Tesisleri'nden çıkartılan ve atık barajında bekletilen malzemeler geri dönüştürülerek ekonomiye senelik 270 milyon dolar katkıda bulunacak.

Eti Bakır' tarafından yapılan açıklamada; Kastamonu'nun Küre ilçesinde yer alan Eti Bakır Küre Tesisleri'nden çıkartılan ve yaklaşık olarak senelik 270 milyon dolar tutarında olan atıklar, Eti Bakır Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri'nde geri dönüştürülerek ekonomiye geri kazandırılacak.

Konuyla ilgili olarak Eti Bakır Küre Yeraltı Proje ve Maden Müdürü Kazım Küçükateş; Küre'de ikamet eden 3 bin nüfusun yaklaşık 700'ünün Eti Bakır'da çalıştığına dikkat çekerek, yalnızca istihdam bakımından değil ilçe ekonomisi için yarattıkları ekosistemin de önemli olduğunu belirtti.

Yeraltı sığınma odasından, uzaktan kumandalı iş makinelerine, ağaçlandırmadan iş güvenliğine kadar her alanda en yüksek standartlara sahip olan Eti Bakır'ın, sıfır atık politikası ile dünyanın en iyi madenleri arasına bulunduğunu vurgulayan Küçükateş, gelecekte atık barajını da ağaçlandıracaklarını söyledi.

Dünyada senelik maden üretiminin yaklaşık 1,5 trilyon dolar olduğunu belirten Küçükateş, Türkiye'de ise  bu rakamın 11,5 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.