Esporcuların katıldığı Red Bull M.E.O. Dünya Finali 17-29 Mart'ta İstanbul’da gerçekleşecek. İstanbul’un sanal ortama aktarılacağı arenada Türkiye dahil, 28 ülkeden ülke finalistleri şampiyonluk için yarışacak.

Mobil oyunseverlere yaratıcı bir deneyim yaşatacak olan Red Bull M.E.O. Dünya Finali 13 gün süreyle bir gaming festivaline dönüşecek. Gaming festivaline ev sahipliği yapacak İstanbul’un en güzel noktaları sanal dünyaya aktarılacak. Bu süre boyunca, Sultanahmet Meydanı ve Galata Kulesi gibi tarihi eserlerin olduğu şehrin en önemli noktaları sanal olarak gezilebilecek.

Ayrıca heyecan verici canlı yayınların da yer alacağı simülasyon sayesinde katılımcılar, İstanbul ile bu kez dijital arenada yeniden buluşacak.

Şampiyonluk heyecanı 20 Mart'ta Kapalıçarşı’daki Hearthstone Dünya Finali ile başlayacak. 27 Mart’ta Ortaköy’de gerçekleşecek Teamfight Tactics ile sürecek yolculuk dünyanın en eski tren istasyonlarından olan Haydarpaşa Garı’nda 22 ve 29 Mart’taki PUBG Mobile finali ile tamamlanacak.

PUBG MOBİLE’DE TÜRKİYE’Yİ İKİ TAKIM TEMSİL EDECEK

Dünya sporcularının Doğu ve Batı şampiyonu olmak üzere iki kategoride takip edileceği Red Bull M.E.O’nun PUBG Mobile finalinde, Türkiye’yi temsil eden Futbolist ve Blaze Esports, "Batı Şampiyonu" olmak için mücadele edecek.

Red Bull M.E.O., dünya finalleri öncesinde şehri oyun alanına çevirmeyi sürdürüyor. Mobil oyunseverler, PUBG Mobile ile özdeşleşmiş drop kutularını Instagram üzerinden aktif olan artırılmış gerçeklik (AR) filtresi ile en yaratıcı ve eğlenceli şekilde şehrin dilediği noktasına indirmeye çalışıyor.

Her hafta en yaratıcı videoyu çeken ve belirtilen adımlarla Instagram hesabında paylaşan 3 oyunsever, sürpriz ödüllerin sahibi olacak. (AA)