ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)’nin müştereken düzenlediği Eskişehir-Afrika Ülkeleri Sanayi, Turizm ve İş Konseyi kapsamında, 26 Afrika ülkesinin büyükelçileri, maslahatgüzarları ve ticaret ataşeleri, kentteki iş insanlarıyla buluştu.


Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba başkanlığındaki heyet üyeleri daha sonra Eskişehir Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen "ESO Meslek Grupları Firma ve Ürün Tanıtım Fuarı"nda, Eskişehir-Afrika Ülkeleri Turizm ve İş Konseyi"nin önemine işaret ederek şöyle konuştu: “Bütün Afrika ülkeleri adına, söylemeliyim ki, Eskişehir’deki iş buluşmamız son derece verimli geçti. Bu işbirliğinden güzel bir paylaşım doğacaktır. Afrika ülkeleriyle Eskişehir arasında başarılı projeler ortaya çıkacaktır." dedi.


ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş da, Eskişehir’de üretilen pek çok ürünün, Afrika’ya ihraç edilmesinin söz konusu olduğuna işaret ederek, kısa süre içerisinde Afrika ülkelerindeki sanayicilerin de, belirlenen tarihte, Eskişehir’e geleceğini belirterek, "ESO, ihracatı artırma kararlılığıyla hareket etmektedir. Bu konuda oluşturduğumuz bilincin meyvelerini alacağız." şeklinde konuştu.


TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, gerçekleştirilen iş buluşmalarının ardından, Afrikalı iş insanlarının Eskişehir’e davet edileceğini belirterek, önemli bir ihracat artışı beklediklerini ifade etti.