ESKİŞEHİR (AA) - Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası kuruluşundan beri a en yüksek günlük pancar işleme rakamına erişti.

Fabrika müdürü olan Mehmet Yüksel, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yapmış olduğu çıklamada, 1933 senesinde kurulan fabrikanın 88'inci pancar alım kampanyasına başladığını belirtti.

Günlük pancar işleme kapasitesinin 8 bin 200 tonu geçtiğine dikkat çeken Yüksel, şöyle konuştu:

"Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası son dönemde tarihi rekorları kırıyor. Bir günde 10 bin ton pancar işleme kapasitesine ulaştık. Fabrikamız için miladi bir gündür. 2019-2020 pancar alım kampanyasında 152 bin ton şeker üretildi. Bu sezon hedefimiz 155 bin ton şeker üreterek fabrikanın rekorunu kırmaktır. Bu da Türkiye'de kişi başına yıllık 1 kilo 800 gram şeker üretmek anlamına geliyor."

Kristal şekerin dıışnda paketli küspe ve alkol de imal ettiklerini söyleyen Yüksel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde dezenfektan ve kolonyada kullanılan alkolü üreterek Türkiye'nin bu konudaki ihtiyacını karşıladıkları belirtti.

Eskişehir Şeker Fabrikasının Türkiye'nin ve kentin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Yüksel, şöyle devam etti:

"Fabrikamızın ülke ve kent ekonomisine büyük katkısı var. Yaklaşık 500 milyon lira katma değer sağlıyor. Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikasına bu gözle bakmak gerekiyor. Üretim yaparken zaman zaman kentte koku konusunda şikayetler de oluyor. Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çamur havuzlarını temizledik. Günde 4 kez altışar saat arayla koku gidericilerle ilaçlama yapıyoruz. Atık sularımızı da tamamen arıtıyoruz, çevreye uyumlu hale getiriyoruz. Kokuyu minimize etmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Pandemi sürecinde herkesten biraz sabır bekliyoruz."