Erciyas Vagon, yeni vagon üretim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB)'ni seçti.

BAŞKAN KÜPELİ AÇIKLAMIŞTI, 45 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILACAK

EOSB Başkanı Nadir Küpeli daha önce son yıllarda birçok yatırım gerçekleştirilen EOSB'ye akıllı vagon imalatı için 100 milyon dolarlık yatırım yapılması konusunda bir firma ile görüşmeye başladıklarını duyurmuştu.

Söz konusu yatırım için ilk adımın atıldığı, Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş.'nin vagon üretim faaliyetlerini büyütmek amacıyla EOS’nde yapmayı planladığı ve ilk fazı 45 milyon dolar tutarında olan tam entegre ve otomasyonlu tesis yatırımı için harekete geçtiği bildirildi.

TOPLAM 618 MİLYON TL'LİK BÜTÇE İLE TEŞVİKE UYGUN BULUNDU

Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'nin konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yaptığı açıklamada, "İştirakimiz Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş’nin, vagon imalatı, bakımı ve onarımı, yedek parça tedariki, demiryolu araç ve gereçlerinin temini, tedariki, imalatı konularında faaliyetlerini büyütmek, verimliliği artırmak ve yönetim sinerjisi yaratmak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yapmayı planladığı ilk fazı 45 milyon dolar tutarında olan tam entegre ve otomasyonlu tesis yatırımı, toplam 618.366.747 Türk Lirası yatırım bütçesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından teşviklendirilmeye uygun bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

2022 İKİNCİ ÇEYREKTE BAŞLAYACAK, İLK ETAP 2023'TE FAALİYETE GEÇECEK

Teşvik; vergi indirimleri, sigorta prim destekleri, KDV istisnası, faiz veya kar payı desteklerinden oluşacağı belirtilirken, yatırımın fazlar halinde yapılacağı kaydedildi.

Tesisin, 66 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 174 bin metrekarelik alan üzerine kurulacağı, inşaat çalışmalarının yılın ikinci çeyreğinde başlanacağı ve 2023 yılının ilk çeyreğinde birinci etabın faaliyete geçmesinin öngörüldüğü açıklandı.