ESET, fidye yazılımları ile mücadele etmek için Europol ve Hollanda Ulusal Polisi’nin yanı sıra dünyanın sayılı siber güvenlik kuruluşlarının birlikte oluşturduğu “No More Ransom” girişimine katıldı.

Kuruluşundan bu yana dünya genelinde 72 bin mağdurunun virüslü bilgisayarlarının şifresini çözen uluslararası girişim, şifre çözme araçları sayesinde yaklaşık 22 milyon dolarlık zararı da engellemiş oldu.

ESET’İN ŞİFRE KIRMA ÇÖZÜMLERİ 250 BİNDEN FAZLA İNDİRİLDİ

ESET Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral, dünyanın her yerinden kullanıcıların fide yazılım saldırıları ile rehin olan verileri kurtarmak amacıyla 2016’da piyasaya çıkan No More Ransom şifre çözme araçlarına ücretsiz bir şekilde ulaşabileceklerinin bilgisini verdi. 

ESET’in, 250 binin üzerinde indirilen şifre çözme araçları aracılığıyla fidye yazılım mağdurlarının verilerinin yıllardır kurtarılmasına destek olduğunu dile getiren Tuğral, artık No More Ransom’un merkezi ve kullanıcı dostu platformu ile daha büyük kitleye sunulacağının altını çizdi.  

GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİYLE İLGİLİ 59 ŞİFRE ÇÖZME ARACI VAR

İşletmelerin ve tüketicilerin karşılaştığı en önemli siber tehditlerden biri olan fidye yazılımları, gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor.

Yayınlanan bir rapora göre, başarılı kötü amaçlı yazılım tabanlı saldırıların yüzde 40’ı fidye yazılım içeriyor.

No More Ransom sitesi, 130 iş ortağı ile 91 ayrı fidye yazılım grubunu içeren çeşitli güvenlik çözümlerine ait 59 ücretsiz şifre çözme aracını barındırıyor.