Erzurum Valisi Okay Memiş, Oltu ilçesinde kurulacak 8 yeni fabrikayla 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

FABRİKALARLA İLGİLİ BİLGİ ALDI, YATIRIMCILARI DİNLEDİ

Vali Memiş ve beraberindeki İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk'ten oluşan heyet ile ilçeye çeşitli ziyaretler yaptı. Memiş, ilçeye ziyaretinde Oltu Belediye binası önünde Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Belediye Meclis Salonu’nda, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu mensuplarıyla toplantı yapan Memiş, yetkililerden çalışmalarla ve yapımı devam eden fabrikalarla ilgili bilgi aldı, yatırımcıları dinledi.

"TERSİNE GÖÇÜ HEP BERABER GÖRECEĞİZ"

OSB bölgesinde incelemeler gerçekleştiren Vali Memiş, konuyla ilgili olarak tüm kamu kaynaklarını vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek üzere harcadıklarını, bu işleri yaparken de Erzurum milletvekillerinin büyük desteklerini aldıklarını söyledi.

Yapılan işleri birlikte göreceklerini, bu sezonu iyi bir şekilde değerlendireceklerini bildiren Memiş, "OSB'de, DSİ'nin yapacağı eş zamanlı çalışma ile sanayi bölgesini genişletmeyi planlıyoruz. Tek derdimiz insanlarımıza iş bulmak, vatandaşlarımızın derdine çare olmak. Şu an Oltu'da 6 tane fabrika faaliyette, bu yıl 8 tane daha yapılacak. Bir tanesini biz valilik olarak yapıyoruz, 2 tanesini Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Hedefimiz, 2 bin vatandaşımıza istihdam oluşturmak. Tersine göçü hep beraber göreceğiz. Bunu inşallah hep beraber başaracağız." şeklinde konuştu.

"TURİSTLERİN UĞRAK MEKANI OLACAK"

Erzurum’un kış turizminde Türkiye’nin merkezlerinden biri olduğunu anımsatan Vali Memiş, şehrin coğrafyasına dikkati çekti. Memiş, bölgenin yapılacak tanıtım çalışmaları ile turistlerin sıklıkla gittikleri yerlerden biri haline geleceğini de kaydetti.

İncelemeler sonrasında Memiş ve beraberindeki heyet, Oltu Kırdağ’da yürüyüş gerçekleştirdi, bisiklete bindi.​​​ (AA)