İhracat hedeflerine erkek-kadın girişimci sayısının eşitlendiği gün ulaşılacağını belirten Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin iş hayatında kadınların daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.
Kadınların ihracat dünyasında olmasını amaçladıklarını belirten Eskinazi, Türkiye geneli ihracatçı birliklerinde 55 kadın ihracatçılarının olduğunu ve TİM Kadın İhracatçılar Konseyi’nde Ege İhracatçı Birlikleri’nin 18 kadın ihracatçıyla temsil edildiğini söyledi.

103 ÜYENİN 34’Ü KADIN

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde EİB Genç İhracatçılar Konseyi’ni 2020 yılı Şubat ayında kurduklarını hatırlatan Eskinazi, EİB Genç İhracatçılar Konseyi’nin bir fonksiyonunun da genç ihracatçıları Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurullarına hazırlamak olduğunu belirtti. EİB GİK’te kendi şirketlerinde ortak konumunda olan 103 genç ihracatçılarının olduğunu söyleyen Eskinazi, bu ihracatçıların 34 tanesinin kadın olduğunu vurguladı.  Eskinazi, bu sayının önümüzdeki süreçte Ege Bölgesi ihracatında kadınların topuk seslerinin daha gür çıkacağına işaret ettiğini belirtti.