Ar-Ge biriminde gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’ye ve ısıtma sektörüne katkı sağlayan Erensan firmasının Genel Müdürü Efkan Çeviker, Covid-19 sürecinde de çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, bu dönemde düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon, sessiz çalışma ve yüksek performans gibi avantajlara sahip yeni ürünlerini pazara sunduklarını ifade etti.

"TÜBİTAK, BAŞARIMIZI TESCİL ETTİ"

Pandemi sürecinde Ar-Ge çalışmlarına yoğunlaştıklarını, test ve araştırma odaklı verimli bir dönem geçirdiklerini kaydeden Çeviker, üretimin kişinin motivasyonunu sağladığını, zorlu ortam koşullarında kenetlenmenin oluştuğunu ve Ar-Ge ekiplerinin TÜBİTAK Ar-Ge destek programından aldığı teşvik ile başarısını onayladığını söyledi.

Nitelikli araştırma geliştirme çalışmalarının tasarrufa imkan verdiğine ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunduğunun altını çizen Çeviker, bu kapsamda ürün süreçlerinin geliştirilmesi ve teknik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik projelerle beraber ürün portföyünün genişlemesine hizmet eden yeni ürün geliştirme projelerinin yapıldığını belirtti.

"KAZAN UZMANLIK MERKEZİ OLARAK ORTAK PROJELER YÜRÜTÜLÜYOR"

Birimlerinde geliştirilen yeni ürünler hakkında bilgiler de paylaşan Çeviker, Groupe Atlantic bünyesinde “Kazan Uzmanlık Merkezi (Pressure Jet Boilers Competence Center)” olarak grup şirketleri ile ortak projeler yürütüldüğünü ve uzmanlığıyla projelere yön verdiğini beyan etti.

Ulusal ve uluslararası projelerde üniversiteler, araştırma kuruluşları ve çeşitli firmalarla kurduğu güçlü iş birlikleri ile ürün portföyünü de sektörün geleceğini öngörerek şekillendirdiğini, şirketin geleceğe hazırlanmasını sağlayacak sürdürülebilirlik konularında çalıştığını aktaran Çeviker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TR MIX, BİRÇOK YAŞAM ALANINDA ÇÖZÜMLER SUNUYOR"

"Ar-Ge birimimiz, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor. Birimimiz tarafından farklı kapasitelerde tasarlanıp geliştirilen premix brülörlü yoğuşmalı kompakt yer tipi sıcak su kazanı yeni ürünümüz TR MIX, paslanmaz duman borulu, yeni nesil premix teknolojisi ile benzersiz tasarımı sayesinde kullanıcısına birçok kolaylık ve avantaj sağlıyor. Düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon, sessiz çalışma, yüksek performans ve verimlilik, norm ve yönetmeliklere uygunluk, estetik ve ergonomik tasarım ve bina otomasyon sistemine uygunluk ile sektörde benzersizliğini ispatlamıştır. TR MIX; konut, iş merkezi, avm, okul, hastane ve birçok yaşam alanında ısınma çözümleri sunuyor."