Azerbaycan Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’nde önceki hafta açılan Ağbulak Kayak Merkezi’ne altyapı, işletme ve personel eğitimi gibi konularda danışmanlık hizmeti veren Kayseri Erciyes A.Ş, kış turizmi ve sporları alanında Türkiye’den hizmet ihraç eden ilk şirket oldu.
Turizmden elde ettikleri gelirlere şimdi de hizmet ihracatını eklediklerini söyleyen Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, bir sezonda Erciyes’e gelen yerli ve yabancı turistin bölgede geçirdiği sürede kente yaklaşık 100 milyon dolar civarında katkı sağladığını belirtti. 

İLK DAĞ YÖNETİM ŞİRKETİ

Açılışı gerçekleştirilen Ağbulak Kayak Merkezi’ne danışmanlık hizmeti verdiklerini paylaşan Cıngı, Türkiye’de kurulan ilk dağ yönetim şirketi olduklarını ifade etti. Erciyes’te 2011- 2012 kışından bu yana bütün operasyonları yürüttüklerine dikkat çeken Cıngı, yabancıların tabiriyle bir ‘destinasyon yönetim şirketi’ olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. 
Ağbulak Kayak Merkezi’nin oluşturulması ve işletmesi safhasında hem işletme danışmanlığı hem de mahalli personele eğitim organizasyonları düzenleyerek, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yönetim organizasyonu oluşturmaya yönelik hizmet verdiklerini söyleyen Cıngı, kayak turizminin milli bakış açısıyla değerlendirilip, sürdürülebilir yatırımlar yapılmasını önemsediklerini vurguladı.