Epson, sürdürülebilirliği sağlamak ve toplumları zenginleştirmek için şirketin 2050 çevre hedeflerinin temeli olan Çevre Vizyonu 2050'yi yeniledi. Epson, 2050 yılına kadar ‘karbon negatif’ (salınandan daha fazla karbonun atmosferden çekilmesi) olacak ve yer altı kaynaklarından bağımsız hale gelecek.

Japonya'nın Nagano kentinin zengin bir doğaya sahip olan bölgesi Suwa’da kurulan Epson, faaliyet gösterdiği toplumlarla uyumlu bir şekilde birlikte yaşamak temel hedefleri arasında yer alıyor. 

2008 yılında Çevre Vizyonu 2050'yi kuran Epson, 2018'de onu değişen bir çalışma ortamına göre yeniden düzenlemek için revize etti.

EPSON ÇEVRE VİZYONU 2050 NEDİR?

Epson, sürdürülebilirliği sağlamak ve toplumları zenginleştirmek için 2050'ye kadar karbon negatif ve yeraltı kaynaklarından bağımsız olacak.

Epson, Çevre Vizyonu 2050 ile şunları hedefliyor:

- 2030’a kadar toplam emisyonları 1,5 derece senaryosuna uygun olarak azaltacak.

- 2050’de karbon negatif olacak ve yeraltı kaynaklarından bağımsız hale gelecek.

- Ürün ve hizmetlerin tedarik zincirlerinin çevresel etkisini azaltacak.

- Döngüsel bir ekonomide sürdürülebilirlik sağlayacak ve yaratıcı, açık inovasyon yoluyla endüstrinin sınırlarını ilerletecek.

- Uluslararası çevre girişimlerine katkıda bulunacak.

SERA GAZINI 2 MİLYON TON AZALTACAK

Önümüzdeki 10 yıl içinde karbonsuzlaştırma, kaynak geri dönüşümü ve çevresel teknoloji geliştirmeye 100 milyar yen harcamayı ve yatırım yapmayı planlayan Epson, bu çabaların, şirketin tedarik zincirindeki sera gazı emisyonlarını 2 milyon tondan fazla azaltması bekleniyor. 

Ayrıca Epson, dünya çapındaki grup tesislerinin tümünün elektrik ihtiyaçlarını 2023 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından (yenilenebilir elektrik) karşılamaya karar verdi.