Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, yılın ilk dört ayında Eskişehir'deki teşvikli yatırımların tutarının 2,2 milyar TL'ye yükseldiğini belirtti.

"YENİ YATIRIMLARLA 2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Küpeli, Türk sanayisinde çarkların dönmeye devam ettiğini, açıklanan veriler doğrultusunda sanayi üretiminin Nisan 2022'de yıllık yüzde 10,8 artış gösterdiğini bildirdi.

Türkiye'de sanayinin yeni yatırımlar, üretim ve ihracat ile ekonomiye destek vermeyi sürdürdüğünü aktaran EOSB Başkanı, "Eskişehir'de 2021 yılının tamamında 119 yeni yatırım için 4,3 milyar liralık teşvik belgesi düzenlenmişti. Bu yılın ilk 4 ayında ise yatırım tutarı şimdiden 2,2 milyar liraya ulaşmış olup, ilk 4 ayda 54 yeni yatırım için teşvik belgesi düzenlenmiş durumda. Bu yatırımlarla 2 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

"ÇOK SAYIDA TESİS ÜRETİME BAŞLAYARAK KATKI SAĞLAYACAK"

Yılın ilk dört ayındaki 2,2 milyar TL'lik toplam yatırımın yüzde 85'ine tekabül eden 1,9 milyar TL'lik kısmın imalat sanayisi alanındaki yatırımlardan ve bunların büyük bir bölümünün de EOSB'deki yeni sanayi yatırımlarından oluştuğu bilgisini veren Küpeli, İmişehir'deki OSB 1. gelişme alanında yeni sanayi tesislerinin inşaatının yanı sıra OSB olarak gerçekleştirdikleri altyapı inşaatlarının da hızla devam ettiğini söyledi.

Küpeli, sene sonuna doğru ve 2023 yılında pek çok yeni fabrikanın üretime başlayarak Türkiye ve Eskişehir ekonomisine katkıda bulunacağının altını çizdi.

"PANDEMİDEN BERİ SADECE SANAYİ SEKTÖRÜ KATKIYA DEVAM EDİYOR"

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli, TÜİK'in açıkladığı sanayi üretim verilerinden de bahsederek "Açıklanan verilerde gösteriyor ki imalat sanayimiz büyümeye ve bu zorlu şartlarda bile ekonomimizi sırtlamaya devam ediyor. 2022 yılı nisan ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 artarken, imalat sanayisi sektörü endeksi ise yüzde 11,9 artmış durumda. Ülkemiz ve dünya piyasalarındaki belirsizlikler, önümüzü görmekte bize zorluklar yaşatsa da sanayiciler olarak yatırıma, üretime ve ihracata her şartta devam ediyoruz. Açtığımız her yeni tesis istihdama katkı demek, pandemiden bu yana sadece sanayi sektörümüz ülkemiz de istihdama katkı sağlamaya devam ediyor." dedi.

"SANAYİMİZİN ÖNÜNÜ GÖREREK BÜYÜMESİ FAYDALI OLACAK"

Sanayi kuruluşlarının yoğun olarak ihracat çalışmalarına odaklandıklarını belirten Küpeli, enerji fiyatlarındaki yüksek artışlar ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların sanayicileri fazlasıyla etkilediğini, şirketlerin cirolarının büyümesine rağmen finansman ihtiyaçlarının çok daha hızlı arttığını vurguladı.

Küpeli, "Sakin ve stabil bir ekonomik ortamda sanayimizin önünü görerek büyümesi, devletimiz ve tüm ekonomik birimler için çok daha yararlı olacaktır." diyerek açıklamasını tamamladı. (AA)

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ