Günlük araç kiralama sektörü ve şirketi hakkında değerlendirmelerde bulunan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, pandeminin getirdiği yeni normale uyum sağlayan, dijitalleşme ve yeni ihtiyaçlara hızlı şekilde yanıt veren kısa dönem araç kiralama firmalarının pandemi döneminde dış turizmdeki açığın büyük bölümünü kapatabildiğini söyledi.

2021 yılının dört aylık döneminin ağırlıklı olarak şehir içi kiralamaların öne çıktığı bir dönem olduğunu belirten Tangün, aşılamanın etkisiyle az miktarda yabancı turistin geldiğini gördüklerini kaydetti. Haziran ayından itibaren aşılama oranlarının artması ve vaka sayılarının düşmesiyle hem iç hem de dış turizmde önemli bir hareketlilik beklediklerine dikkat çeken Tangun, kısa dönem araç kiralama sektörü olarak yılın ikinci yarısından umutlu olduklarını belirtti.

ÇALIŞAN SAYISINI DA ARTTIRACAKLAR

Enterprise Türkiye’nin pandemi döneminde yaptığı çalışmalardan da bahseden Tangün, geçen sene 14 yeni ofis açarak ofis sayımızı 71’e çıkardıklarını söyledi. Bu zor dönemde ofis sayısını yaklaşık yüzde 25 artırmış olduklarını ifade eden Tangun, 2021 gibi zorlu bir yılda da Türkiye’nin ekonomisine ve büyüme arzusuna da inanarak artacak talebi karşılamak adına filo ve ofislerini hazırladıklarını dile getirdi. Tangun, ilerleyen dönemde çalışan sayısını ve filolarını arttıracaklarını da sözlerine ekledi.