ESKİŞEHİR (AA) - Arçelik ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile İŞKUR'un ortaklığında  tasarlanan programla Türkiye'deki engelli bireylerin eğitim ve istihdamına katkı sunacak bir model geliştirildi.

Arçelik Kurumsal İletişim Direktörlüğü  tarafından yapılan basın açıklamasında, kuruluşundan bu yana toplumsal sorumluluk anlayışıyla ekonomik fayda üretmenin yanında "Dünyaya saygılı, dünyada saygın" vizyonuyla öncü faaliyetler geliştiren Arçelik, sürdürülebilir gelişimin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı sürdürüğü vurgulandı

Arçelik Buzdolabı Ürün Direktörlüğü, ülke çapındaki engelli bireylerin eğitim ve istihdamına fayda sağlayacak bir model geliştirmek gayesiyle Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu ve İŞKUR iş birliğinde "İşitme Engelli Tasarımcı Yetiştirme Programı"  geliştirildiğini açıkladı.

AÜ Engelliler Entegre Yüksekokulu öğrencilerine program kapsamında tasarım eğitimi verilecek, Arçelik'te staj olanağı sunulacak ve işitme engelli öğrencilere istihdam konusunda yardım edilecek.

AÜ Engelliler Entegre Yüksekokulunda, proje doğrultusunda mezun 5 kursiyere tasarım süreçleri, teknik resim, plastik ve metal parça tasarımı gibi toplam 18 farklı konuda Arçelik tasarım uzmanı aracılığıyla  haftada 2 gün toplamda 140 saat ders verildi.

Projeyle birlikte ülke genelinde engelli bireylerin eğitim ve istihdamına katkı sunacak bir modelin oluşturulması amaçlanıyor.