Alman orijinli grosmarket Metro Türkiye, Bursa’da kiraladığı iki köyde iyi tarım yapıyor. Mühendisleri ve gübreyi temin eden Metro Türkiye, alım garantili uygulamada, iyi tarım ürünlerini de kendi marketlerinde, “Yüzde 100 yerli tohum” etiketiyle satıyor.

Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, enflasyonla mücadele programı kapsamındaki yüzde 10’luk indirimin yanı sıra, yerli üretime ağırlık verme kararı aldıklarını da açıkladı.

Yerli mozarella peyniri üretiyoruz
Minialai, “Biz tabi toptan alıyoruz, satıyoruz. Fiyatlardaki dalgalanmalar meydana geldiğinden beri alternatiflere yöneldik. Daha fazla yerel ürün yetiştirme konusuna yöneldik. Birkaç yıl önce birkaç peynir türü dışında peynir bulmak zordu ama artık yerli Mozarella peyniri üretiliyor. O nedenle alternatifler var. Biz şirket olarak ziyanı azaltmayı önemsiyoruz. Maalesef şu anda alınan ürünlerin yüzde 35’i ziyan oluyor. Bunu yarısına kadar azaltabilirsek ne mutlu bize.” dedi.


Enflasyonla Topyekün Mücadele için yüzde 10 indirim kampanyasına destek vereceklerini anlatan Minialai, “Biz hükümetin başlattığı bu mücadeleyi kucaklıyoruz, destekliyoruz. Biz tabi açıklamayı beklemeden önlemleri almaya başlamıştık. Yılın sonuna kadar da sürdürülebilir fiyatlara odaklanacağız. Çünkü enflasyon çalışanlarımız, müşterilerimiz ve müşterilerimizin müşterileri için son derece önemli.” diye konuştu.