ANTALYA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'nin en büyük enerji zirvelerinden birini Antalya'da gerçekleştireceğiz. Enerjiyle ilgili ulusal ve uluslararası pek çok önemli paydaş enerjinin geleceğini Antalya'da masaya yatıracak. Antalya bu yönüyle de enerjinin geleceğinin şekillenmesinde de önemli bir rol oynayacak." dedi.

16 yılda 4,76 milyar liralık yatırım

Antalya'ya yapılan enerji yatırımlarına ilişkin bilgi veren Dönmez, şunları kaydetti:

"Enerji özelinde bahsedersek Antalya'ya son 16 yılda kamu ve özel sektör tarafından 4,76 milyar liralık yatırım yaptık. Antalya'nın elektrik üretim, iletim ve dağıtım altyapısının da yenilenmesi için Bakanlık olarak büyük bir gayret içindeyiz. 186 santral şu an faaliyette. 'Büyüyen, gelişen dünya şehri Antalya için bu yetmez.' dedik. Şu an 2 bin 654 megavat büyüklüğündeki 78 santralin inşaatı da devam ediyor. Elektrik iletim ve dağıtımına ilişkin mevcut sorunların çözümünün de takipçisi olacağız.

Antalyada ne yazık ki ülkenin büyük çoğunluğu gibi doğalgaz hizmetinden mahrum kalmıştı. Antalya'nın önemli bir kısmına doğalgaz arzını sağladık. Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Anamur, Korkuteli ve Kumluca ilçelerine gaz arzı sağlanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu konudaki bütün plan ve projeleri hazırladık. En kısa sürede hayata geçireceğiz. Antalya ve çevresinde 340 bin vatandaşımız bugün doğalgaz konforundan faydalanıyor. İnşallah diğer ilçelerimize de doğalgazı götürerek bu sayıyı daha da artıracağız. Antalya ve çevre ilçeleriyle beraber toplam doğalgaz abone potansiyeli 640 bin."

Birkaç gün Antalya'da olacağını söyleyen Dönmez, "Türkiye'nin en büyük enerji zirvelerinden birini Antalya'da gerçekleştireceğiz. Enerjiyle ilgili ulusal ve uluslararası pek çok önemli paydaş enerjinin geleceğini Antalya'da masaya yatıracak. Antalya bu yönüyle de enerjinin geleceğinin şekillenmesinde de önemli bir rol oynayacak." dedi.