Endüstri 4.0 kavramının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de benimsenmesiyle birlikte en çok tercih edilen mesleklerden biri haline geldi Endüstri Mühendisliği. Peki, çok tercih edilen bu mesleğin iş alanları nereler? 

-    1. KAMU SEKTÖRÜ

Endüstri Mühendisi olan bir birey hemen her kamu alanında çalışabilmektedir. Gümrük Bakanlığı’ndan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’na, Hazine Müsteşarlığı’ndan Kalkınma Bakanlığına, BTK’dan KOSGEB’e kadar birçok kamu alanında çalışma imkanı bulabilmektedirler.

-    2. OTOMOTİV SEKTÖRÜ

Endüstri Mühendisi olan biri otomotiv sektörünün her aşamasında görev alabilir. Tedarik sürecinden üretime, insan kaynaklarından kalite yönetime kadar her alanda Endüstri Mühendisleri yer alabilirler.

-    3. HTM SEKTÖRÜ

HTM (Hızlı Tüketim Malları Sektörü) dahilinde kolaylıkla iş imkanı yakalayabilen Endüstri mühendisleri bu alanda gıdadan içeceğe, temizlik ürünlerinden kişisel bakım malzemelerine kadar her ürün için üretim yapan firmalarda üretimden satın almaya kadar rol alabilirler.

-    4. BANKACILIK SEKTÖRÜ

Bankacılık sektörü Endüstri Mühendislerinin neredeyse en yoğun çalıştıkları sektördür. Burada KOBİ Bankacılığı görevinden Müfettiş Yardımcısına, Genel Müdürlük pozisyonundan satış ve pazarlama departmanına kadar birçok alanda faaliyet gösterebilmektedirler.

-    5. YAZILIM VE BİLİŞİM SEKTÖRÜ

Endüstri Mühendislerinin belki de kendilerini en iyi ifade ettikleri sektör olarak kabul edilir yazılım ve bilişim alanı. Burada Endüstri Mühendisleri yazılım testçisi görevinden iş analistine ve hatta yazılım analistine kadar tüm yeteneklerini sergileyebilmekte ve en çok tercih edilenler arasında olmaktadırlar.

-    6. DANIŞMANLIK SEKTÖRÜ

Endüstri Mühendislerinin oldukça kolay iş bulabildikleri sektörlerden biri de danışmanlık alanıdır. Burada genellikle iş analisti ve benzeri görevleri üstlenen Endüstri Mühendisleri yine çok tercih edilen personel adayıdırlar.

-    7. DİĞER SEKTÖRLER

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi Endüstri Mühendisleri oldukça farklı sektörde iş alanına sahiptirler. Turizmden taşıma ve nakliyata, sağlık alanından girişimciliğe kadar hemen her sektörde Endüstri Mühendisleri en çok tercih edilen mezunlar kategorisindedirler.