İnsan, malzeme ve makinenin yer aldığı her sistemde verimliliği sağlamak adına bu sistemleri kuran endüstri mühendisliği, bu sistemleri devam ettiren mühendislik dalı olarak tanımlanıyor.
Endüstri mühendisliği, modelleme, analitik düşünme ve optimizasyon yeteneğini en çok öne çıkaran branşlardan biridir. Bu bölümde başarılı olmak için matematiği seven biri olmak gerekiyor. Tüm bu işleri başarılıyla yürütebilmek için liderlik özelliğine sahip olmak da oldukça önemli.

Ayrıca, sorunları analitik bir bakış açısıyla çözebilmek ve yeni yöntemlerin arayışında olan bireyler olmak da önemli bir kriter olarak önümüze çıkıyor. Çünkü gelişen tüm yeni teknolojiler, tesisin daha verimli üretim yapması için gereklidir.  

Sektörde endüstri mühendislerinin aldığı görevlerin başında Üretim Planlama geliyor. Bunu Satış/Pazarlama Müdürü, Tedarik Zinciri Planlama Uzmanı, Lojistik Müdürü, Finansal Planlama Uzmanı, Güvenlik Mühendisi, Kalite Mühendisi, İnsan Kaynakları Müdürü, ERP Danışmanı, Depo Müdürü, Risk Yönetimi Uzmanı, Müfettiş, İş Geliştirme Uzmanı,  Portföy Yöneticisi gibi iş alanları onların görevleri arasında yer almaktadır. 
-