Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini sürdüren Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı endüstri adeta yekvücut oldu ve bu süreçte yeni çalışma formülleri üretti.

Çalışanlarının, müşterilerinin ve toplumun sağlığını korumak amacıyla çeşitli tedbirler alan sektör temsilcileri, bu dönemde alternatif yöntemler geliştirerek kontrollü olarak çalışmalarına gerek evden çalışarak gerekse müşterileriyle online olarak görüşerek devam ediyor.

Endüstri firmaları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile gereken bütün önlemleri alarak işlerinin başında olduklarının ve faaliyetlerine devam ettiklerinin mesajını verdi.

İşte o paylaşımlardan örnekler…

Balluff Türkiye, çalışanlarının evden çalışma ortamında çektikleri videolardan bir paylaşım yaparak altına şu notu düştü: “Ülkemiz ve tüm dünyanın COVID-19 salgınından en kısa sürede kurtulmasını diliyoruz. Tüm dünyada Balluff çalışanları olarak herşeyin daha iyi olacağı inancıyla bu dönemde elimizden gelenin en iyisini yaparak siz değerli müşterilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Her şey daha iyi olacak!”

Tara Robotik Otomasyon tarafından paylaşılan videoda ise, firma adına işimizin başındayız mesajını veren Satış Müdürü Emrah Hünerlitürkoğlu, faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Firmanın paylaşımında, “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ! GEREKİRSE VİRÜSLE YAŞAMAYA VE İŞ YAPMAYA DA ALIŞACAĞIZ! Çok kısa bir süre içerisinde virüse bir çare bulunacağına eminiz. Bu süre içerisinde tüm önlemlerimizi alarak; virüsle ya da virüse rağmen yaşamayı, iş yapmayı, okula gitmeyi başaracağız. Tüm dünya virüsle yaşamaya alışacak! Evlerimizden bir müddet sonra mecburen çıkacağız. Korkuyla değil, akılla, mantıkla, bilimle nelerin üstesinden gelmedik ki bununda üstesinden geleceğiz! Hepinize bol sağlıklı, hayırlı işler dileriz…” denildi.

Leuze electronic Türkiye videolu mesajını, “Dünyayı etkisi altına alan ‘Covid-19’ salgınıyla ilgili mesajlarımızı sizlere bu video ile vermek istedik. Bu süreçte sizlere kesintisiz hizmet vermek amacıyla tüm önlemlerimizi aldığımızı bildirmek isteriz. Leuze Türkiye ekibi olarak herkese sağlıklı günler dileriz.” notuyla paylaştı.

Euchner Türkiye, kesintisiz olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü mesaj ve video ile paylaştı:

“Son günlerde COVID-19 salgını nedeni ile yaşadığımız durum bizleri de derinden üzmektedir. Yaşadığımız olağan dışı durumda, Euchner ailesi olarak salgının yayılmaması için ilk andan itibaren sıkı tedbirler aldığımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu amaçla 17.03.2020 tarihinden itibaren çalışanlarımız tam gün evden çalışacaklardır. Euchner Türkiye Merkez’de sevkiyatlar ve acil destekler için açık kalacaktır. Bu süre boyunca çalışanlarımız evlerinde mesai saatlerimiz içinde telefon, elektronik posta gibi iletişim kanalları ile erişilebilir olacaklardır. Sizlerin ürün ve teknik destek ihtiyaçlarının kesintiye uğramaması için elimizden geleni yapacağız. Bu zorlu sürece rağmen üretim süreçlerimizde herhangi bir aksama olmadığını ve tam kapasite ile faaliyetlerimize devam ettiğimizi vurgulamak istiyoruz. Euchner ailesi olarak herkese sağlıklı ve emniyetli günler dileriz!”