İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, bu sene beşinci kez gerçekleştirilen Marmara Mekatronik ve İnovasyon Günleri'nde (MİG) katıldıkları yarışmada 2 projeyle ilk üçe girmeyi başardı.

Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bünyesindeki akademisyenler ve Marmara Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen mekatronik proje yarışması temalı "Mekatronik ve İnovasyon Günleri" (MİG), 7-8 Mart'ta gerçekleştirildi.

Türkiye çapında mühendislik ve teknolojik alanlarda eğitim alan öğrencilerin ve ilgili kişilerin projelerini aynı platformda yarıştırma  fırsatı sağlayan robot ve bilimsel proje etkinliğinde, Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezinde eğitim gören öğrenciler de yer aldı.

Vakıf üniversiteleri, devlet üniversiteleri, meslek yüksek okulları, lise ve ortaokul öğrencileri ile yurt dışından, uluslararası üniversitelerden de yarışmacıların katıldığı platformda öğrencilerden Hasan Mahmut Kaykun, "Dijital Su Sigortası" projesiyle ikinci, Nisanur Yıldırım da "Newton'un Kaskı 4.0" projesiyle üçüncülük elde etti..

"Newton'un Kaskı 4.0" projesi sayesinde kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Motosiklet sürücüsü kaskı takmadığı zaman motosiklet çalışmıyor. Kaza olması halinde ise 112 Acil Servise olay yerinin konumu otomatik olarak iletiliyor.

"Dijital Su Sigortası" projesiyle ise su basma olaylarının son bulması amaçlanıyor. Tesisatta olası bir sızıntı anında tespit ediliyor ve arıza yeri kullanıcının cep telefonuna mesaj olarak iletiliyor. Bu esnada vana da kapatılıyor.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geleceği inşa edecek gençlikten umutlu olduğunu söyledi.

Öğrencilerin temel anlamda mekatronik kapsamında merak duygularının, araştırma, sorgulama ve bu alanda öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlayan yarışmada başarılı olan çocukları tebrik eden Çağırıcı, öğrencilerin projeleriyle gelecekte ülkesine ve milletine yararlı işler yapacaklarına inandığını söyledi.