İsterseniz arkadaşlarınızla isterseniz de tek başınıza izleyebileceğiniz en iyi film önerilerimizle sizlerleyiz. Özellikle bazı meslek gruplarına örnek teşkil edecek filmleri izlemeden geçmeyin. 

GAZETECİLER BU FİLMİ ATLAMASIN / SPOTLİGHT   

İzleyicilerle 2015 yılında buluşan Spotlight filmini duymayan kalmamıştır. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, gazeteciliğin önemine bir kez daha vurgu yapıyor. Taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışması ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarının mücadelesini anlatıyor. Taciz olayları ile ilgili geçmişteki tüm olaylar yeniden incelenir, gizlenen gerçekler ortaya çıkarılır. 

EFSANENİN HAYATI / BOHEMİAN RHAPSODY 

Queen grubunun kurulmasından başlayarak tüm müzikal hayatını anlatan Bohemian Rhapsody filmi, grubun klişelere meydan okumasını, kuralları yıkmasını konu alıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun müziklerine de sahne oluyor. Odaklandığı ana konu ise Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmalar ve yaşamını tehdit eden hastalığı. Bu hastalığa rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ediyor ve Live Aid konserinde efsane bir şova imza atıyor. 

PİLOTLARA SAYGI DURUŞU / SULLY 

Kahraman Pilot Sully’nin hikayesini konu alan Sully, 2009 yılında arızalanan yol uçağını Hudson Nehri’ne indirerek imkansızı başaran pilotun hikayesini konu alıyor. 155 yolcunun hayatını kurtarmasına rağmen hem medya hem de halk tarafından cesareti ile gündeme gelen Sully, hakkında açılan soruşturma nedeniyle işini kaybetme tehlikesi ile karşılaşıyor. 

GİZLİ KAHRAMANLARA / V FOR VANDETTA 

Geleceğin totaliter rejimle yönetilen İngiltere’sinde korkuyla sindirilmiş halkına egemenliğini geri verebilmek için şiddete vuran kişi V olarak bilinen maskeli bir adamdır. V, halkı kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım’da Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder. 

HAYATA YENİ BAŞTAN / STAJYER 

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programına başlamasıyla gelişen olaylar, Ostin’i Whittaker ile bir araya getirir. Deneysel programa ilk başlayan kişi olan Ben Whittaker, 70 yaşında olmasıyla genç kadronun yaş ortalamasını yükseltir. Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşür.