Mutlaka izlenmesi gereken, en iyi 10 filmi sizin için listeledik.

1. Aşıklar Şehri / La La Land (2016)

Sebastian ve Mia, hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insanın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün birleşir. Hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerleyen bu iki insanın her ikisi de sanat tutkunudur.
Mia kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşında, Sebastian ise geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalindedir. 
Ortaya çıkan manzarayı, bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

2. Savaş Vadisi / Hacksaw Ridge (2016)

İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur. 
Yapım, bu tek bir kurşun sıkmadan 75'e yakın kişiyi kurtaran kahramanın hikâyesini anlatıyor.

3. Geliş / Arrival (2016)

Ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikâyesini konu alan yapımda birçok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Uzaylıların amaçlarının ne olduğu bilinmemekte ve iletişim kurmanın yolları aranmaktadır. Ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks, uzaylılarla iletişim kurması için çağrılır.o Fizikçi Ian Donnelly de doktora yardımcı olması için seçilir.Artık ikilinin en önemli görevi uzaylıların istilacı mı yoksa barışçıl mı olduğunu belirleyebilmektir. Ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması da bu süreçte bir diğer zorluk olacaktır...

4. Star Wars: Güç Uyanıyor (2015)

Seriye yeni katılan Finn ve Rey’in çevresinde şekillenen, Karanlık Taraf olan İlk Düzen'den (First Order) kaçarak hayatta kalma ve droid BB-8'e verilen gizli görevi yerine getirme öyküsü, Güç'ün yeni sahibine seslenmesiyle farklı bir boyut kazanıyor.

5. Gizli Dünya / Room (2015)

Annesi ve Jack kutu gibi dört duvarla çevrili bir odada yaşamlarını sürdürürler. Banyo, mutfak,  televizyon ve uykunun aynı metrekarede hayat bulduğu bu kasvetli ve karanlık oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Onun en iyi arkadaşı ise televizyondur. Peki, ne zamana kadar?

6. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (2016)

İmkânsız görünen Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir grup beklenmedik kahramanın bir araya gelme hikayesini anlatan Rogue One, 1977 tarihli Bölüm IV öncesinde geçiyor.

8. Deadpool (2016)

Wade Wilson eski bir özel kuvvetler görevlisidir. Ordudan ayrıldıktan sonra kendi kurallarına göre kendi çöplüğünde takılan Wade, kötünün iyisi bir adamdır. Hayatına yeni giren Vanessa ile harika bir uyumu yakalayan Wade bir şeylerin tam da yolunda gittiğini düşünürken, kanser olduğu gerçeğiyle yüz yüze gelir. Kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye katılan Wade, sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak için onu terk eder. Ancak sadece bir 'yan etki' olarak kansere tedavi olacaktır bu proje. Asıl amaç birtakım DNA'ları tetiklemektir. Dayanılmayacak acılara göğüs geren Wade, her şey sona erdiğinde üstün yeteneklere sahip olur. Ancak tüm bu özellikleriyle tek bir amacı vardır: Ajax "Francis"ten intikam almak!

9. Çılgın Max: Öfkeli Yollar (2015)

Mad Max’i zorlu geçmişi, hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Ancak yine de bir şekilde kendini çorak topraklardaki savaş ortamından, Furiosa adlı liderlerinin peşinde sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar. Joe yeri doldurulamayacak derecede önemli ve kendisinden çalınan kaybının peşindedir.

10.Spotlight (2015)

Spotlight, gerçek bir hikâyeden uyarlanmıştır. Yapım, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini temize çıkarmaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını ele alıyor. Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddilarıyla ilgili eski defterleri deşen gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, bir senelik araştırmaları sonucunda önemli veriler elde eder. Boston’ın üst düzey yasal, dini ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçekleri ortaya çıkarılır.Miami’den gelen genel yayın yönetmeni Marty Baron, 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere atanmıştır. Ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Ekip, Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını biliyordu. Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Michael Rezendes, Sacha Pfeiffer  ve araştırmacı Matt Carroll buna rağmen davayı daha derinlemesine araştırmaya karar verirler.