Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretiminin 2020 Ekim'de piyasa beklentilerinin üzerine çıktığını ve yıllık yüzde 10,2 artış gösterdiğini ifade ederek, "Ekim verisi açıklanan ülkeler arasında en güçlü görünüm ülkemize ait." dedi.

"KATMA DEĞERLİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, ekim ayı ile ilgili üretim verilerini değerlendiren Bakan Varank, "Ekim verisi açıklanan ülkeler arasında en güçlü görünüm ülkemize ait. Önümüzdeki dönemde kredi artış hızındaki düşüş ve salgının ikinci dalgası nedeniyle sanayi üretiminde bir miktar yavaşlama bekliyoruz. Hedefimiz çok net, sanayide teknolojik ve dijital dönüşümü hızlandırarak, katma değerli üretimi yaygınlaştırmak." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank ayrıca, söz konusu hedeflere ulaşmak adına Türkiye'nin ekonomi yönetiminde güçlü koordinasyon ile öngörülebilirliği daha da iyileştirerek, finansal istikrarı güçlendireceklerinin altını çizdi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE GERİLEME YAŞANDI

Bakan Varank'ın sosyal medya paylaşımındaki grafiğe göre, Türkiye 2020 yılı ekim ayında sanayi üretiminde elde ettiği yıllık yüzde 10,2'lik artış performansıyla aralarında Belçika, Çin, Hindistan ve Tayvan gibi ülkelerin yer aldığı sanayi üretimi artan ülkeleri geride bırakmayı başararak ilk sırada yer aldı.

Söz konusu ayda ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu gelişmiş ülkelerin sanayi üretiminde gerilemesi dikkat çekti. (AA)