Otomotiv, teknoloji, akaryakıt, beyaz eşya ve tekstil gibi iş kollarında üretim yapan Anadolu Isuzu, en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketlerin bulunduğu en iyi 250 listesinde 31’inci sırada yer aldı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Ar-Ge alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla müşteri taleplerine uygun ürün geliştirme gücünü pekiştirdiklerini ve yeni pazarlardaki iddialarını sürdürdüklerini belirtti. 

BEKLENTİLERE ODAKLANIYORLAR 

Anadolu Isuzu faaliyet gösterdiği ticari araçlar alanında Ar-Ge ve inovasyon konusundaki yetkinliğini sürdürüyor. Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi’nde 100’den fazla çalışan bulunduğuna dikkat çeken Arıkan, kamyon, kamyonet, otobüs ve midibüs geliştirme aşamalarını gerçekleştirdiklerini ve toplu ulaşım sektörünü en iyi konuma getirmek için çalıştıklarını belirtti. Arıkan değerlendirmesine şu sözlerle devam etti: “Araçların teknolojik donanım ve uygulamalarını farklı ülkelerin ve farklı müşterilerin beklentilerine göre hazırlıyoruz. Çalışmalarımızı ihtiyaçlara cevap vermek üzere sürdürüyoruz” dedi. 

498 ADET PATENT VE TASARIM BAŞVURUSU VAR 

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “2019 sonu itibariyle patent ve tasarım başvuru sayımız 498 oldu. 2009 yılında Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanan ilk Ar-Ge merkezlerinden biri olduk. Yürüttüğümüz yenilikçi çalışmalarla sektöre öncülük ediyoruz. İnovasyona ve teknolojik yeniliklere adapte olmaya değil, aksine ürünlerimizi kendi varlıklarıyla geliştirmeye çalışan küresel bir üretici olmaya odaklanıyoruz” dedi. (AA)