Katmerciler, Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında 2020 yılında savunma ve havacılık sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirket oldu ve bu başarısıyla ödüle layık görüldü.

"PERFORMANSIMIZI ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Katmerciler, Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında geleneksel olarak düzenlenen ve bölgede en fazla ihracat gerçekleştiren şirketlerin ödüllendirildiği “İhracatın Yıldızları” ödül töreninde, 2020 yılında Savunma ve Havacılık Sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirket olarak ödül aldı. Ödüller, 24 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, söz konusu ödüle ilişkin, gerek savunma gerekse ekipman konusunda dış satım odağında faaliyetlerini sürdüreceklerini vurgulayarak, dış satım performanslarını artırmayı devam edeceklerini dile getirdi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

"GELİRİMİZİN 274 MİLYON TL'Sİ DIŞ SATIMDAN"

Halka açıldıkları 2010'da gelirlerinin minimum yüzde 50'sinin dış satımdan elde etme hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Furkan Katmerci, hedefleri doğrultusunda yollarına devam ettiklerini belirtti. Katmerci, "2010-2020 arasındaki on yıllık dönemde toplam gelirlerimiz içinde ihracatın ortalama payı yüzde 54 olarak gerçekleşti. 2020 yılında söz konusu oran yüzde 78’e yükseldi. 2020’de 353 milyon TL'lik gelirimizin 274 milyon TL'sini dış satımdan elde ettik." açıklamalarında bulundu.

Katmerci, dünyanın 65 ülkesine ihracat gerçekleştiren bir firma olarak bir yandan mevcut yurt dışı pazarlara daha derin nüfuz etmeye çalıştıklarını, diğer yandan da yeni pazar arayışlarının sürdüğünü söyledi.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Dış satımdaki en önemli güçlerini; nitelikli insan kaynağı, yenilikçi, öncü, yaratıcı şirket kültürü ve güçlü Ar-Ge merkezi olarak sıralayan Katmerci, "Ürettiğimiz araçların tamamını kendi Ar-Ge merkezimizde tasarlayıp geliştiriyoruz. Bugün dört kıtada 65 ülkede Katmerciler ürünü ekipman ve savunma araçlarının bulunması şirketimiz ve ülkemiz adına gurur vesilesidir." ifadelerini kullandı.

Katmerci ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2023 ve 2051 vizyonu çerçevesinde üzerlerine düşen görevi yapmaya, milli ihracat hamlesinin faal ve etkin bir oyuncusu olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (AA)