Organik, konsantre ve katkı maddesi içermeyen meyve suyu üretimi yapan Elite Naturel, yeni dönemde iç pazarda da büyüme kararı aldı. 
Pandemi sürecinde sağlıklı ve doğal ürünlerin öneminin daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Elite Naturel Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağrı Eşmekaya, sektörde 46 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve yüzde 100 yerli sermayeli bir firma olduklarını belirtti. Mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri taze bir şekilde tüketicilere sunabilmek için ‘soğuk sıkım’ yöntemi kullandıklarını ifade eden Eşmekaya, ABD, Avrupa Birliği, Kanada, Japonya, Çin, Brezilya ve Kore organik sertfikalarına sahip Türkiye’nin ilk ve tek firması olduklarını söyledi.  

İHRACAT HEDEFİ 37 MİLYON DOLAR

Talebin artması üzerine iç pazarda da büyümeye karar verdiklerine dikkat çeken Eşmekaya, organik ürünlerini Amerika ve Avrupa Birliği başta olmak üzere Kanada, Japonya, Çin, Brezilya gibi 30 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti. 2020 yılında 24,3 milyon dolar ihracat yaptıklarını, bu yılın ilk dört ayında ise ihracatlarının 6,1 milyon dolara ulaştığını aktaran Eşmekaya, 2021 yılı ihracat hedeflerini de 37 milyon dolar olarak belirlediklerini kaydetti. 

18 İLDE ÜRETİM YAPILIYOR

Anadolu'da sözleşmeli ve eğitim verdikleri 8 bin 200 çiftçi ile 18 ilde 1,7 milyon hektarda üretim yaptıklarını dile getiren Eşmekaya, çiftçilerin organik ve sertifikalı olarak yetiştirdikleri ürünlerini alarak, Ankara Sincan'da Başkent OSB'de bulunan fabrikalarında soğuk sıkım yöntemi ile suyunu çıkardıklarını belirtti. Yeni yatırımlar ve Endüstri 4.0 teknolojisi ile meyve işleme hattı kapasitelerini günlük 240 tona, şişe dolum kapasitelerini ise günlük 480 bin adete yükselttiklerini bildiren Eşmekaya, flaş pastörizasyon yöntemine tabi tutarak şişeleme yaptıklarını söyledi.