Halı, gıda ve karton masura olmak üzere 3 ana kalem üzerinde makinalar ürettiklerini, ağırlıklı olarak usta kökenli bir sistemin işlediği sektörde profesyonel olarak makineler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Elite Makine Kurucusu Kürşad Orhan,  yaptıkları her işte tasarım ve analizden sonra imalata başladıklarını belirtti. 
Halı konfeksiyon makinelerinin tamamını ürettiklerini söyleyen Orhan, karton masura hattı ve anahtar teslim Antep fıstığı tesisleri kurduklarını akardı. Antep fıstığı, badem, ceviz ve kuruyemiş makineleri ürettikleri bilgisini veren Orhan, eğer bir makine daha önce yapılmışsa ona mühendis bakış açısıyla bir yenilik katmaya çalıştıklarını kaydetti. 

YAZILIM MAKİNE SEKTÖRÜNDE YERİNİ ALDI

Hedeflerinin yazılım sektörü olduğunu söyleyen Orhan, dünyanın artık mekanikten uzaklaşarak yazılıma yöneldiğini belirtti. Yazılımın artık makine sektöründe de yerini aldığına dikkat çeken Orhan, Yazılım sayesinde enerji tüketimi, iş süresi ve insan gücünde verimlilik sağlayabildiklerini vurguladı. Yazılım sektöründe kendi programları üzerine çalıştıklarını ifade eden Orhan, dışarıdan da hizmet aldıklarını ama Ar-Ge’lerini kendilerinin yaptığını söyledi. 
Enerji verimliliği konusuna da ağırlık verdiklerini anlatan Orhan, Türkiye’de birçok firma makine ve tasarım yapabiliyor ama enerji verimliliğine gereken önemi her firmanın vermediğini belirtti. Artık günümüzde enerji ihtiyacının çok fazla olduğuna değinen Orhan, yaptıkları bütün makinelerde ağırlıklarının enerji verimliliği üzerine olduğunu aktardı.