Elginkan Vakfı, Bilecik'te 250 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirerek seramik fabrikası kuracak. Söğüt ilçesinde kurulan OSB'nin büyük bir bölümünü alan vakıf, üç farklı tesis için harekete geçti.

VİTRİFİYE VE KARO SERAMİK ÜRETİLECEK, 2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, seramik makinası üreten İtalyan bir şirketin yöneticileri ile birlikte Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'ya ziyarette bulundu. 

Ziyaretin ardından soruları yanıtlayan Akçen, şehrin kendileri açısından özel olduğunu söyledi. Aynı ilde seramik ham maddesi üretimi yapan bir fabrikalarının bulunduğunu hatırlatan Akçen, vitrifiye ve karo seramiğin beraber üretimi için büyük bir arsa satın aldıklarını belirtti.

Yatırım tutarı yaklaşık 250 milyon dolar olan yeni tesiste minimum 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade eden Akçen, bu denli yüksek meblağlardaki bir yatırımın bu dönemde zor olduğunu, gerek OSB altyapısı gerek 15 Temmuz darbe girişimi gerekse kendi açılarından yaşanan yönetim değişikliklerinden ötürü bazı gecikmelerin yaşandığını dile getirdi. 

"2024'TE FAALİYETE BAŞLAMASINI PLANLIYORUZ" 

İtalya'da seramik makinaları üretimi yapan bir şirketin yetkilileri ile beraber geldiklerini aktaran Gaye Akçen, "Onlar da gördüler, arsanın üzerine çalışma yapılıyor. Önce bir idari bina yapıyoruz. Çünkü idari binayı yapmak mecburiyetindeyiz. Yabancı mühendisler de gelecek. Bu fabrikanın Türkiye'nin en büyük fabrikası olacağına inanıyorum. O şekilde de hazırladık. Sayın valimizle konuştuk. İdari binayı yapmaya hemen başlıyoruz." dedi.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Eylül ayının ikinci haftasında yoğun bir talep olan vitrifiye fabrikasının kurulumuna başlayacaklarını bildiren Akçen, 2023'ün sonunda İtalyan firmanın makinalarının geleceğini ve 6 ay montaj işlemlerinin süreceğini ifade etti. Diğer makinaların da gelecek yıl geleceği ve 6 aylık yerleşme süreci sonrasında 2024'ün başında tesisi açmayı planladıkları bilgisini verdi.

"İKİ FABRİKANIN YAPIMINI HEMEN TAMAMLAYACAĞIZ"

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akçen, vitrifiye bölümünün ardından ileride karo seramik bölümünü de geçeceklerini dile getirerek sözlerini şu şekilde noktaladı:

"O da bayağı büyük bir fabrika olacak. Oraya yan yana 3 tane fabrika kuruyoruz. Üçüncüyü bakalım ne yapacağız ama biz binayı hazırlayalım. İki fabrikayı hemen yapacağız. Birinci yapacağımız vitrifiye fabrikasında 800 ile bin 200 arasında kişi çalışacak." (AA)