ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

Firmanın 7 bin civarı kişinin çalıştığı Çin’deki fabrikaları, üç aylık dönemde hızlı ciro artışına büyük ölçüde katkıda bulundu.

İLK ÇEYREKTE YÜZDE 30 BÜYÜME KAYDEDİLDİ

Grubun cirosu, 2021-2022 dönemi ilk üç çeyreğinde yüzde 30 oranında artarak 1,15 milyar avroya ulaşırken, EBITDA olarak adlandırılan "faiz, vergi, amortisman öncesi" kazanç ise yüzde 30’luk artışla 244 milyon avro olarak gerçekleşti. Net kazancın da yüzde 68 oranında yükselerek 62 milyon avroya çıktığı bildirildi.

Elde edilen verilere göre, yılın tamamı için tahminler yenileniyor. Şirketin cirosu için daha önce hedeflenen yüzde 23 oranı, ilk çeyrekte yüzde 30 oranında bir büyüme gösterdi.

ÇİP KRİZİNE RAĞMEN OTOMOTİVDE SATIŞLARI ARTTI

Devre kartı üreticisi, 2025-2026 mali yılında yaklaşık 3,5 milyar avroluk satış elde etmeyi hedefliyor. Firmanın yayımlanan üç aylık raporunda, Chongqing’de bulunan tesisteki ek kapasitelerin ilk üç çeyrekte en büyük büyüme faktörü olduğu ifade edildi.

Ayrıca mobil cihazlara yönelik genişletilmiş uygulama portföyü ve modül devre kartları da satışlardaki büyümeye katkı sağlayan diğer ürünler olarak dikkat çekti. Yarı iletkenlerdeki darboğaza rağmen, firmanın otomotiv sektöründeki satışlarının da arttığı gözlendi.