Elektronik ticarette hizmet sağlayıcıların yükümlülükleri ile kamu elektronik platformundan gerçekleştirilecek işlemler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre yeniden düzenlendi.
Ticaret Bakanlığı’nın Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılarla İlgili Yönetmeliğinde Resmi Gazete kararı ile değişikliğe gidildi.

Değişiklik, abonelik sözleşmesinin kamu hizmetlerinin tek yerden verilen ortak kamu elektronik platformuyla gerçekleştirilmesinde ispat yükümlülüğü e-ticarete dair e-kayıtların talep edilmesi durumunda Bakanlığa verilmesi sorumluluğu hizmet verenin kabul edilecek.

E-Ticaret Bilgi Sistemiyle yapılması gereken kayıt ve bildirim prosedürlerini organize eden Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ'de böylece değişikliğe gidilmiş oldu.

Değişiklikle, e-posta, telefonla çağrı, SMS veya elektronik ortamda doğrudan iletişime imkanı sağlayan, benzer bireysel iletişim araçlarıyla gerçekleştirilen sözleşmeleri hizmet  ve aracı hizmet sağlayıcılar ile abonelik sözleşmeleri için kamu hizmetlerinin tek elden verildiği ortak kamu e- platformunda tebliğ hükümlerine riayet edilmeyecek.