Enerjisa Enerji ile CarrefourSA, elektrikli araç sarj istasyonu için iş birliği yaptı. Yapılan anlaşma kapsamında İstinye CarrefourSA Hiper, Anadolu Hisarı CarrefourSA Gurme ve Zekeriyaköy CarrefourSA Gurme şubelerinde Eşarj istasyonları faaliyete başladı. 
İstinye CarrefourSA Hiper otoparkına kurulan Eşarj istasyonunun tanıtım toplantısında konuşan Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Murat Pınar, toplum için uzun vadeli değer yaratmayı ve çevre odaklı hareket etmeyi amaçladıklarını belirtti.
Üç farklı CarrefourSA otoparkında projelerine başladıklarını ifade eden Pınar, 15-20 dakikalık bir şarj işlemi sonrasında 50 kilometre yolculuk için yeterli olacak şekilde araçların şarj edebileceğini söyledi. Yüzde 100 dolum için yaklaşık 6 saatlik bir şarj işleminin gerektiğini söyleyen Pınar, projenin sürdürülebilirliğe katkı yapmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. 

DÜNYA TRENDLERİNDE İMMOBİLİTENİN YERİ ÖNEMLİ

Dünya trendlerinde immobilitenin çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Pınar, birçok büyük otomotiv devinin fosil yakıtlı araç üretmeme kararı aldığını ve elektrikli araçların yakıt maliyetinin konvansiyonel yakıtlı araçlara göre üçte bir daha az olduğunu kaydetti. 
Şu an Türkiye'de Eşarj'a ait 400 soket bulunduğunu ve gelecek 3 yıl içinde sayıyı artırarak bu alanda öncü olmayı sürdüreceklerini belirten Pınar, elektrikli araçların yaygınlaşmasında ticari araçların daha büyük bir rol oynayacağını söyledi. 
Birçok müşterinin elektrikli araçları tercih ettiğini gözlemlediklerini belirten CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu ise, Şu an için otoparklarındaki toplam 3 olan Eşarj istasyonlarının sayısını ilerleyen dönemde artıracaklarını ifade etti.