SAKARYA (AA) - Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı  olarak lanse ettikleri Akrep II'nin  sene sonuna kadar satışa sunulabilir hale geleceğini müjdeledi.

Görgüç, savunma sanayisindeki gelişmeleri konuşmak ve yeni nesil zırhlı araçlarını duyurusunu yapmak için şirketin Sakarya bulunan fabrikasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bütünüyle milli bir savunma sanayisi şirketi  konumunda olan Otokar'ın, çeşitli pazarlarda geniş bir ürün gamıyla başarılı olmayı amaçladığını adile getiren Görgüç, yarı askeri güçler ile silahlı kuvvetler ve silahlı kuvvetlerdeki farklı taleplere yanıt verecek ürünlere sahip olduklarını vurguladı.

Bütün askeri ürünleri kendi Ar-Ge'leriyle geliştirip / ürettiklerinin altını çizen Görgüç, son 10 sene içerisinde toplam 1 milyar liralık Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiklerini ve bunun da yeni ürün, çözüm ve yatırımlara dönüştüğünü vurguladı.

Ural, Cobra II ve Birleşik Arap Emirlikleri için geliştirilmiş Rabdan ile Tulpar gibi zırhlı araçlara yönelik gi sunan Görgüç, toplam 32 farklı ülkede askeri araçları bulunduğunu hatırlatarak bunlar için bakım ve idame hizmeti de verdiklerine dikkat çekti.

İlk  Akrep isimli araçlarını 1994 senesinde hizmete aldıklarını hatırlatan Görgüç,  bunun Türkiye'nin ilk termal kamera kullanan hafif zırhlı aracı olduğunu vurguladı. Özellikle sınır bölgelerinde başarıyla kullanılan Akrep'in üretimi 2000 senesinde sona erdi. 
Yeni Akrep II'nin hem elektrikli hem de dizel olarak geliştirildiğini aktaran Görgüç, tamamıyla elektrikli versiyonun yakında tanıtılacağını, dizel versiyonun ise bu sene içerisinde hazır olacağını aktardı.

Söz konusu aracın,  Türk savunma sanayisi için  bir ilk olduğunun altını çizen  Görgüç, aracın etkin kullanılabilir bir hacme sahip olduğunu, bakım ve idame ihtiyacı ile masrafının azaltıldığını, elektrikli motoru sayesinde termal ve akustik izinin düştüğünü ve bunların dışında yüksek hıza çıkmasının daha kolay hale getirildiğini söyledi. 

Aracın şarjının yaklaşık 3 saat sürdüğünü dile getiren Görgüç, ortalama menzilinin ise 250 kilometre civarında olduğunu aktardı.