CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge çalışmaları sonucunda güneş panelleriyle evin elektrik ihtiyacını karşılayacak akıllı garaj sistemi geliştirdi. Geliştirilen sistemin yurt dışında büyük ilgi görmesi sonucunda firma bunu ihracat fırsatına çevirdi. 
Antalya'da yaz döneminde güneşin yoğunluğundan dolayı arabaların çok ısındığını söyleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Tarık Sarvan, kış döneminde de etkili olan yağışlar nedeniyle araçların zarar gördüğünü belirtti. 

2-3 KİŞİLİK EVİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILIYOR

Hem araçları korumak hem de elektrik üretimi sağlamak amacıyla garaj sistemi tasarladıklarına ifade eden Sarvan, ev tipinde kurdukları 6 panelli bir sistemle 1,8 kilovat enerji üretimi sağlayabildiklerini söyledi. 1,8 kilovat kurulu gücün yaklaşık 2-3 kişinin yaşadığı bir evin elektrik ihtiyacına tekabül ettiğini belirten Sarvan, bu garaj sayesinde elektrik faturası ödenmediğini vurguladı. 

SİSTEM MASRAFI 5 YILDA GERİ ALINABİLİYOR

Güneş enerjisi kısmının yaklaşık 15 bin lira, geri kalan kısmın da 8 bin lira civarında maliyeti olduğunu belirten Sarvan, sistem masrafının, tüketilen elektrikle kıyaslandığında yatırılan paranın beş yılda geri alınabildiğini ifade etti. 
Sistemin seri üretimine başladıklarını söyleyen Sarvan, akıllı garaj sisteminin yurt dışında da ilgi görmeye başladığını aktardı. İlk siparişlerini Tunus ve ikinci siparişlerini Almanya’dan aldıklarını belirten Sarvan, sistemin yeni olmasına rağmen büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.