İSTANBUL (AA) - Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan,önümüzdeki dönemin ekonomide son derece önemli adımların atılacağı bir icraat dönemi olacağını belirtti.

Pekcan, Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulu Değerlendirme Toplantısı'nda yyapmış olduğu konuşmada, istişare toplantılarında iş dünyasının neredeyse hepsini temsil eden STK'ların başkanları ile her ay bir araya geldiklerini, bu başkanlarla sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdıklarını, geleceği planladıklarını anlattan Pekcan,  Brexit, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, yeni pazarlar ve benzeri hususlarda birlikter yol haritaları oluşturduklarını vurguladı ve  ortak çalışma grupları kurduklarını, sivil toplumun gücü ile devletin gücünü bir araya getirerek yüksek katma değerli bir çalışma oluşturmaya ve ekonomiye daha pozitif katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Pekcan, ilk 100 günlük eylem planı kapsamında yapılanlardan bahsederek, bakanlığın son yıllarda hayata geçirdiği reformları ve projeleri anlattı.

Esnaf ve sanatkârın ihracatçı yapılması, ihracatın tabana doğru yayılması, markalaşma, yeni teknolojilerin kullanımı ve e-ticaret gibi konularda yapılan çalışmalara değinen Pekcan, teknolojiden daha fazla yararlanarak kaçakçılığın önlenmesi hususunda önemli adımlar attıklarınıdile getirdi.

Pekcan, kâğıtsız gümrük devrini başlattıklarını belirterek, ihtisas serbest bölgesi kurulması konusundaki mevzuatı hazırladıklarını hatırlattı ve elektronik ticaretin kayıt altına alınabilmeis maksadıylan ilgili programın devam ettiğini anlattı.

Sınır kapılarının modernizasyonundan da bahseden Pekcan, Habur ve Kapıkule ilgili genişletme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.