MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesi içerisinde, Türkiye'de yetişmekte olan bitkilerden, gıda ve ilaç sanayisine yönelik,
etken madde üretimini yapacak fabrika, düzenlenen açılışla faaliyete girdi.10 yıldır faaliyet gösteren İmmu-Nat firması, çiçek, bitki, baharat ve köklerden, takviye edici gıda olarak sıvı özütleri üreten ikinci tesisini hizmete sundu.

İmmu-Nat Başkanı Adnan Akar'a, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, "Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi"ni, takdim ederken, çalışma alanının ne denli stratejik olduğuna vurgu yaptı.
Akar, ülkemizde tarıma dayalı sanayi konusunda önemli bir hamle olduğunu düşündükleri fabrikayı, Bodrum'da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken; “Kendi bitkilerimizi yetiştirirken, kendi kırsallarımızda da aynı zamanda tarımı destekleyecek projelerle başarıya ulaşırsak, o zaman kendi tesislerimizde üretiriz. Bu sayede dışa bağımlılığımız konusunda da çok ciddi mesafeler kaydedebiliriz. Aynı zamanda kozmetik ve ilaç sanayinin ihtiyaçlarını da karşılayabilmek için, kendi bitkilerimizi, kendi coğrafyamızı işleyerek, mamul haline getirip markalaştırırsak, bunları dünyanın birçok ülkesine satma şansına sahip oluruz. Bunların hepsini biz, başarabilecek güce de sahip durumdayız “dedi.