Artan kentsel dönüşüm faaliyetleri nedeniyle yıkım gerçekleşen alanlarda sulama ve tanker üstü pompa ihtiyacının arttığını söyleyen Ekler Pompa Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Ekler, bu ihtiyacı dikkate alarak yeni pompa için yatırım kararı aldıklarını açıkladı.
1950’de kurulan firmanın salyangoz pompa ve boru bağlantı ekipmanları ürettiğini söyleyen Ekler, müşteri taleplerine yanıt verebilmek için yüksek stok hacmiyle çalıştıklarını belirtti. Ürünlerini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümü ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde biçimlendirdiklerini anlatan Ekler, tarımsal sulama konusunda özellikle 2 inç traktör kuyruk milli pompa üretiminde gösterdikleri başarı ile piyasada önemli yer edindiklerini belirtti.

2021 HEDEFİ POLONYA PAZARINA GİRMEK

Kentsel dönüşümde yıkım anında tozu önlemek için tazyikli suya ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ekler, kamyonlarda ve tankerlerde isteklerin, ihtiyaçların o yüzden farklılaştığını söyledi. Talebe yanıt verebilmek için montajda ve kullanımda daha uygun model geliştirdiklerini aktaran Ekler, ürünlerinin 20- 25 tonluk tankeri hızlı biçimde doldurmayı sağlayacağını kaydetti. Bu yatırımın hızlı üretimin yanı sıra verimlilik artışını da sağlayacağını ifade eden Ekler, büyük pompa pazarının yerli üreticiler tarafından regüle edildiğini söyledi. Ürünlerini Rusya, Özbekistan, Kazakistan pazarına kabul ettirdiklerini belirten Ekler, 2021’de Polonya pazarına girmeyi hedeflediklerini aktardı.