Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, dış ticaret açığının artmaması için üretim ve ihracat ikliminin korunması gerektiğini vurguladı.

"ZAMLAR DOLAYISIYLA MALİYETLERİ BELİRLEYEMİYORLAR"

Yazılı bir açıklama yapan Eskinazi, Covid-19 pandemisinin etkilerinin giderek azaldığını, Rusya-Ukrayna savaşında iki liderin barış için bir araya gelmeye hazırlandığını ifade ederek, bu koşullarda dünya dış ticaretinde dengelerin yeniden oturmasını beklediklerini bildirdi.

Buna karşın yapılan zamların sanayicileri ve ihracatçıları negatif yönde etkilediğini ifade eden EİB Koordinatör Başkanı, zamlar sebebiyle ihracatçıların maliyeti belirleyemez noktaya geldiğini savundu.

VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

"ÇARKLARIN DÖNMESİ İÇİN EKOSİSTEM KURGULANMASI GEREKİYOR"

Yapılan zamların dış satım hedeflerini yolundan edeceğini kaydeden Eskinazi, "Türkiye'nin dış ticaret açığının artmaması için üretim ve ihracat ikliminin korunması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Mevcut maliyetlerle bunun sağlanmasının mümkün olamayacağına dikkat çeken Eskinazi, Türkiye'de çarkların dönmesini mümkün kılacak bir ekosistemin kurgulanmasının şart olduğunu bildirdi. 

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi açıklamalarını, "İhracatçılar olarak, Türk ekonomisinde yaşanan çalkantılar nedeniyle hem iç hem de dış kökenli büyük belirsizlikleri yönetemez konuma geldik. Bu zamlar enflasyon rakamları üzerinde de domino etkisine yol açacak, enflasyon rakamları daha da yükseltecek. Enflasyonun yakıcılığı artacak." diyerek tamamladı. (AA)