Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, BioNTech aşı uygulamasında ihracatçılara öncelik verilmesi talebinde bulundu.

"AŞI OLMAMIŞ KİŞİLERE VİZE VERİLMİYOR"

Yazılı bir açıklama yapan Eskinazi, Çin, ABD ve Avrupa ülkelerinin aşılama konusunda çok yol aldığını belirterek, Çin'in Covid-19'a karşı aşılanmamış kişilere vize vermediğine dikkat çekti.

Benzer uygulamaların yakın gelecekte ABD ve Avrupa ülkelerinde de geçerli olabileceğini vurgulayan Eskinazi, Türkiye'nin BioNTech Pfizer ile 90 milyon dozluk yeni bir anlaşma gerçekleştirdiğini ve aşıların kısa sürede partiler halinde Türkiye'ye gelmeye başlayacağını söyledi.

"ÜLKEMİZİN HEDEFLERİNE ULAŞMASINI KOLAYLAŞTIRIR"

Eskinazi, "Burada ihracatçı firma yöneticilerimize ve dış ticaret departmanı çalışanlarına öncelik verilmesini istiyoruz. İhracatımızın devamlılığı için bu husus çok hayati." diyerek konunun önemine işaret etti.

Aşılama oranlarının artmasıyla birlikte uluslararası ticaretin de canlanmasını beklediklerini kaydeden Eskinazi, yeni gelecek partilerde dış satım yapanlara öncelik verilmesinin Türkiye'nin ihracat hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracağını sözlerine ekledi. (AA)