Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, birliğe ait yaş meyve ve sebze ihracatı verilerini açıkladı. 1 Ocak - 19 Aralık 2020 tarihleri arasında 1 milyar 3 milyon dolar ihracat rakamına ulaştıklarını söyleyen Uçak,  54 yıllık geçmişe sahip olan birliğin ilk kez 1 milyar dolar barajını aştığını ifade etti.
2020 yılında Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)  bünyesindeki tarım birlikleri arasında zirveye çıktıklarını vurgulayan Uçak, birlik ihracatında kiraz, turşu ve kurutulmuş domatesin ilk sıraları aldığını, sofralık üzüm ve domatesin de ciddi döviz girdisi sağladığını belirtti. 

140 ÜLKEYE İHRACAT YAPILDI

2020'de Türk meyve ve sebzelerinin 140 ülkede tüketiciye sunulduğunu aktaran Uçak, yaş meyve sebze ihracatında ilk sırada Rusya'nın, mamul ihracatında ise Almanya'nın yer aldığını söyledi.
Pandemi nedeniyle yaş meyve sebze talebinin artmaya devam edeceğine ve ihracatçıların bu talebi en sağlıklı ve doğru şekilde karşılayacağını belirten Uçak, 2021 yılında da rekor kırmaya devam edeceklerine inandığını söyledi.