Başarsoft'un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) gelenekselleşen “Yılbaşı Buluşması”, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe KKTC Başbakanı Ersin Tatar, TİM Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç başta olmak üzere EGD üyelerinin yanı sıra siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye'nin Kıbrıs için yaptığı fedakarlıklara teşekkür etti ve aradaki gönül birliğinin önemini vurguladı.

GÜLLE, KÜÇÜKPEHLİVAN VE TOPRAK KONUŞTU

Ekonomi basının ihracatçılar açısından önemine dikkat çeken TİM Başkanı İsmail Gülle, ihracatçılar ile ekonomi basının ülke için beraber güzel şeyler yaptığını ve yapmayı sürdüreceğini ifade etti.

Ekonomi basını ve ihracatçıların aynı ailenin üyeleri olduğunu dile getiren Gülle, 2019 gibi pek çok yönüyle küresel ve bölgesel risklerin artış gösterdiği bir yılda Türkiye olarak tüm zorluklara karşın başarılı bir dengelenme sürecinin geride bırakıldığını kaydetti.

Küresel ticaretin durağanlık yaşadığına ancak mal ihracatında 180 milyar dolar çıtasını yakalandığı kaydeden Gülle, hizmet İhracatında ise 55 milyar dolar gibi yeni bir rekora gidildiğini söyledi.

Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan, katedilmesi gereken yolun fazla olduğunu ifade ederek iş adamlarının yazılıma yatırım yapmaları gerekliliğinin altını çizdi.

Geleneksel hale gelen buluşmanın sektör için önemine işaret eden EGD Başkanı Celal Toprak ise, katılımcılara teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından plaket takdim töreni düzenlendi.