Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)'nin geleneksel "Yeni Yıl Buluşması" kapsamında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracat bir memleket meselesi. Son aylarda rekor üstünü rekor kırıyoruz. Aralık ayında daha büyük bir rekor bekliyoruz. Türkiye ihracatta V yaptı 2021’de ihracatın yıldızı parlayacak” dedi.

EGD'nin geleneksel "Yeni Yıl Buluşması" pandemi nedeniyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nin ev sahipliğinde TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde hibrit olarak gerçekleştirildi.

Arzum'un ana sponsorluğunda, PAGEV'in destekleriyle gerçekleşen etkinlikte  EGD üyeleri, siyaset ve iş dünyasından isimler online olarak bir araya gelirken, sektörün önde gelen isimleri önemli mesajlar verdi.

"V TİPİ BİR TOPARLANMA GERÇEKLEŞTİRDİK"

İhracatın önemine vurgu yapan TİM Başkanı Gülle, “EGD üyeleri dün olduğu gibi yarınlarda da tüm dünyaya Türkiye’nin ihracat serüvenini anlatmaya devam edecek. Bu konuda sizlere çok teşekkür ediyoruz. Dünyayı tanıyan, ekonomin temel ilkelerine hakim, iş dünyası ve STK’larla doğrudan temasta olan kalem erbapları, bizler için her zaman aydınlatıcı ve uyarıcı oldu. Covid-19'un etkisinde olağan dışı şartlara hızla uyum sağlayarak, ihracatta V tipi bir toparlanmayı gerçekleştirdik. Düşüşler yalnızca iki ayla sınırlı kaldı, bugün pandemi öncesinden daha güçlüyüz. Eylül ve ekim aylarını tarihî rekorlarla kapattık, kasımda ise 16 milyar doların üzerine çıktık. Aralık ayının gurur verici rakamlarını, sizler vasıtasıyla halkımızla paylaşmanın sevincini yaşayacağız." dedi.

Gülle, "Ticaret Fazlası Veren Türkiye" hedefine doğru durmaksızın koştuklarını belirterek, sözlerini ihracatta yıldız sene olacağını öngördükleri 2021 yılı dilekleriyle tamamladı.

"BİR BÜYÜME ÇİZGİSİNDE GELİŞİYORUZ"

Etkinlikte konuşan Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Türkiye'nin bir büyüme çizgisinde her şeye rağmen geliştiğini, Almanya'nın doğusundan Çin'in batısına en ciddi coğrafyada en büyük üretim üssü olduğunu belirterek, "Türkiye, dünyada en fazla değere sahip olan ülkelerden biri. 5 Aralık tarihini 'Dünya Türk Kahvesi Günü' yapmak için uğraşıyoruz, milli değerlerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz ve bu söylemlerle TOBB'da geçtiğimiz sene Züccaciye Meclis Başkanı oldum. Sektörümüz gerek ihracatta gerekse Türkiye'nin  ileride yıldızı parlayacak sektörü olacağına inanıyorum. Neredeyse her sene 4 milyar dolardan fazla veren bir sektör. Biz de bu başarıdan pay aldık. Arzum 55 yıllık marka olarak borsaya açıldı. Çok da başarılı oldu." ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZ VE KAMUOYU İLE GELİŞTİRMEK ÖNEMLİ"

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, önümüzdeki dönemde geri dönüşüm konusunda farkındalığı daha da artırmak amacıyla  çalışacaklarını, plastikçiler olarak bunun sorumluluğunun farkında olduklarını ve Türk halkıyla, kamuoyuyla beraber geri dönüşümü geliştirmenin önemine dikkat çekti.

EGD Başkanı Celal Toprak ise, geleneksel hale gelen buluşmada bütün ekonomi müdürlerini ödüllendirmeyi uygun bulduklarını dile getirerek, "Sağlık emekçileri, gıda sektörü çok başarılı sınav verdiler. Ancak ekonomi gazetecileri de ekonominin önemini anlatmak da çok başarılı bir sınav verdi. Her türlü imkanı kullanan ekonomi gazetecileri ekonomiye ilişkin bilgileri, haberleri paylaşmaya devam ettiler." şeklinde konuştu.

Etkinlik, vefa-şükran, ekonomi müdürlerine ve ekonomi basının 20 yılını dolduran gazetecilere teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.