MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

Eczacıbaşı Holding ve Türk sanayisinin acı günü... İtalya’nın Toskana Bölgesi’ne bağlı Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran 2022 tarihinde kalkan ve içerisinde 4’ü Türk 6 yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu özel helikopter Modena civarında kaza geçirdi. 

ECZACIBAŞI TÜKETİM ÜRÜNLERİ'NDE ÇALIŞIYORLARDI

Kalkıştan bir süre sonra radardan kaybolan helikopterin, Apenin Dağları’nda üç gün devam eden arama-kurtarma çalışmaları sonucunda enkazına ulaşıldı. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri firmasında çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil, Yalova Fabrika Müdürü Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticisi Serhat Kenar'ın yanı sıra Lübnanlı iş insanları Chadi Kreidy ve Tarek Tayeh ile helikopterin İtalyan pilotu Corrado Levorin kaza sonucu hayatlarını kaybetti.

Konuyla ilgili Eczacıbaşı Holding'ten yapılan açıklamada, "Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah'tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, PIRIL PIRIL DÖRT ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK"

Kazayla ilgili olarak Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise, "1-2 saat öncesine kadar bir ümitle bekledik. Aramalar üç gündür sürüyordu. Sonunda helikopterin enkazına ulaşıldı. Maalesef, 7 kişinin de hayatlarını kaybetmiş olduğu saptandı. Biz de çok genç, çok başarılı, pırıl pırıl dört arkadaşımızı maalesef kaybettik. Acımız çok büyük. Onlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum." şeklinde konuştu.

Çalışanların, temizlik ürünleri fuarı için İtalya'da bulunduğu ve bir İtalyan şirketinin tesislerini ziyaret etmek için helikoptere bindiği öğrenildi.

ST Endüstri Medya olarak biz de vefat eden kişilere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.