İSTANBUL (AA) - Toyota Motor Avrupa tarafından Türk tedarik sanayi şirketi olan Ecoplas'a iki büyük ödüle birden verildi.

Toyota'dan tarafından yapılan basın açıklamasında; Brüksel'de gerçekleştirilen Toyota Motor Avrupa tedarikçiler toplantısında Ecoplas, "Maliyet" ile "Proje Yönetimi" konularında üstün başarı ödülünün sahibi oldu.

Kocaeli ile Sakarya'da bulunan fabrikalarında otomotiv üreticilerine iç ve dış giydirme parçaları, hava üfleçleri, orta konsol ile boyalı parçalar üreten Ecoplas, kazandığı 2 ödül ile çok sayıda Avrupalı tedarikçiyi de geride bırakmış oldu.

Açıklamada  Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı da; teknoloji, kalite, maliyet ve proje yönetiminde sektörün beklentilerini en üst seviyede  karşılamak amacıyla gerçekleştirdikleri yoğun çabanın karşılığında bu iki anlamlı ödülle almış olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Kazandıkları ödüllerin  Türk Otomotiv Tedarik Sanayisi için de Avrupa'daki bir başarısı olduğunu vurgulayan Yazıcı, çok sayıda alanda Avrupalı rakiplerini geride bırakmış olmaktan ötürü bir Türk firması olarak çok mutlu olduklarını belirtti. 

Ecoplas olarak Ar-Ge ile geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya sürdüreceklerini söyleyen Yazıcı, önümüzdeki 2 sene içerisinde ihracatlarını 2 katına çıkarmayı planladıklarını vurguladı.