Kombiden merkezi ısıtma sistemlerine, klimadan radyatöre kadar çevre dostu ürünler üreten Emas Makina Sanayi, yeni dönemde hedef pazarları olan Kuzey ve Güney Amerika’ya olan çalışmalarını arttırarak devam edecek.
Bugün itibarıyla 32 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Emas Makina Sanayi Genel Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu, Üretimlerinin yüzde 36’sının ihracata, yüzde 64’nün ise iç pazara kanalize edildiğini belirtti. İhracatın payını yüzde 50-55 mertebelerine ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Özokumuşoğlu, yeni dönemde hedef pazarları Kuzey ve Güney Amerika’ya olan çalışmalarına da devam etmeyi planladıklarını ifade etti.
Şirketleri bünyesinde 322 kişinin çalıştığına dikkat çeken Özokumuşoğlu, şirket olarak yıllık 400 bin adet kombi, Elba Basınçlı Döküm olarak ise 4.5 milyon metretül radyatör üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti. 

CİRONUN YÜZDE 7’Sİ AR-GE’YE AYRILIYOR

Hedeflerinin inovasyon çalışmalarının ve pazar payı artışını 2021 yılında da devam ettirmek olduğunu ifade eden Özokumuşoğlu, Ar-Ge'nin şirketleri için vazgeçilmez bir başlangıç noktası olduğunu söyledi. Dünyada 7 tane, Türkiye’de ise kendileriyle birlikte sadece TSE’de bulunan ısı ve kapasite deney laboratuvarına sahip olduklarını aktaran Özokumuşoğlu, Ar-Ge merkezlerinde kullanılan sistemlerin ileri düzeyde akıllılaştırılması, otomasyon teknolojilerin arttırılması ve insan-robot etkileşiminin güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tüm segmentlerde her yıl ortalama 3 farklı ürünü piyasaya sürdüklerini söyleyen Özokumuşoğlu, cirolarının yüzde 7’sini Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını ve hedeflerinin 5 yıl içinde bu oranı yüzde 10’a çıkarmak olduğunu belirtti.