Mesleki eğitimin Türkiye için önemini her platformda ön plana çıkaran ve bu konu da uzun senelerdir çalışmalar yürüten Ege Bölgesi Sanayi Odası EBSO’nun, 485 bin avro bütçeli AB projesi kabul edildi.

18 SÜRECEK, ÖNEMLİ KURUMLAR DESTEKLEYECEK

Avrupa Birliği (AB) ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çağrıya çıkılan “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı’na, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), “EBSO Sectoral Centre of Excellence in the Area of Electric Electronic Technologies” başlıklı projesi ile müracaat yapmıştı.

Projenin kabulüyle beraber düzenlenen imza törenine, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.İbrahim Gökçüoğlu ve EBSO Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu katıldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası yürütücülüğünde 18 ay devam edecek projeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi destek verecek.

"MESLEK LİSELERİ KURULUŞ HEDEFLERİNE GERİ DÖNECEK"

Projenin kabulüyle ilgili konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, projenin Türkiye’deki meslek liselerinin kuruluş hedeflerine geri dönmesi adına önemli bir adım olduğunu ifade ederek, “Mesleki eğitim sisteminde yaşanan sorunlar ile alakalı uzun senelerdir çalışmalar yürüten Ege Bölgesi Sanayi Odası, eğitim niteliğini etkileyen en önemli öğelerden birinin eğiticilerin en son teknoloji ve müfredatları takip edememesi olduğunu tespit etmiştir. Bu ve benzeri projelerle mesleki eğitim niteliğinin istenilen seviyelere getirilmesi için öncelikle eğiticilerin eğitiminin yapılacağı mekanizmalar oluşturulabilecek.” dedi.

"SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRECEK, ORTAKLIK MEKANİZMALARI KURULACAK"

Merkezin, mesleki eğitim ve öğretim ile ilgili sektörü bir araya getireceğini, ayrıca ağlar ve ortaklık mekanizmaları kurulacağının altını çizen Yorgancılar, “Söz konusu merkezden, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, elektrik-elektronik ve endüstriyel otomasyon alanında çalışan teknik elemanların ve bu alanda kurs almak isteyenlerin yararlanması da amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

"MESLEK LİSELERİNİN İŞLERLİĞİ ARTIŞ GÖSTERECEK"

Projeyle Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde ve Endüstri 4.0 altyapısıyla bir merkez kurulmasının planlandığını belirten EBSO Başkan Yardımcısı H.İbrahim Gökçüoğlu ise, şöyle konuştu:

"Meslek liselerimizin işlerliğinin artış göstermesi yönünde çalışmalarımız ve çabalarımız devam edecek. Türkiye’nin kalkınmasının en önemli ögelerinden biri mesleki eğitimin kalitesinden geçmektedir. Projemiz kapsamında Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde, Elektrik-Elektronik ve Endüstriyel Otomasyon alanında, Endüstri 4.0 altyapısı ile, 'Sektörel Mükemmeliyet Merkezi' kurularak; İzmir ve doğu illerindeki 150 elektrik-elektronik, alan öğretmeninin hizmet içi eğitimle donanımlarının arttırılması ve teknolojik bilgilerinin güncellemelerinin yapılması hedeflenmektedir."

BAKANLIK AÇIKLADI: BİTKİ SEKTÖRÜNDE KEP DÖNEMİ BAKANLIK AÇIKLADI: BİTKİ SEKTÖRÜNDE KEP DÖNEMİ