Yenilenmiş elektronik ürün pazarında faaliyet gösteren EasyCep, ilk tohum yatırım turunu tamamladı ve 9 milyon lira yatırım aldı. 
Yatırımcılar arasında Fibabanka’nın kurumsal girişim sermayesi fonu Finberg, Keiretsu Forum’un Türkiye ağı, Peak Games ve Ace Games’in kurucularından Hakan Baş, Birleşik Ödeme’nin kurucularından İlker Sözdinler ve Papara’nın kurucusu Ahmed Karslı yer aldı.
Hem ülke ekonomisine hem doğaya hem de insanların cüzdanına katkı sağlamak için yola çıktıklarını ifade eden EasyCep Kurucu Ortağı Mehmet Akif Özdemir, hedeflerinin Easycep’in Türkiye’de her türlü yenilenmiş elektronik ürünün bulunabildiği, sorunsuz ve güvenilir bir şekilde satın alınabildiği bir pazaryeri platformu oluşturmak olduğunu söyledi.

ALANINDA İLK LİSANS ŞİRKETİ OLACAKLAR

Ticaret Bakanlığının yenilenmiş telefonların satışı ile ilgili bir regülasyon çalışması yaptığını ifade eden Özdemir, Ticaret Bakanlığı’ndan yenileme merkezi lisansı alan şirketlerin yenilenmiş telefon satabileceğini belirtti. Bu konuda EasyCep olarak gerekli başvuruları yaptıklarını aktaran Özdemir, bu alandaki ilk lisanslı şirket olmayı ve 2022 yılından itibaren yurtdışına açılmayı da hedeflediklerini belirtti.