Seyahat gerçekten gelişti, sence de öyle değil mi? Teknolojinin ortaya çıkışı, şimdiye kadar görülmemiş en uygun zamanları yarattı. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, sonunda turizmi canlandırmak için seyahat süreçlerini basitleştirmeye başladılar. Seyahat endüstrisinde teknolojinin benimsenmesi, pasaport veya vize fotoğraflarına erişim sağlamak için çok daha basit yöntemler yarattı.

Elektronik Vizeler, yolcuları uzun ve yorucu bürokratik işlemlerden kurtarmak ve sınırlarda verilen vizelere alternatif oluşturmak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir.

Bir e-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve belirli bir ülkeye seyahat edilmesine izin veren resmi bir belgedir. E-Vize, geleneksel kağıt vizeler almak için giriş limanlarında verilen veya bir büyükelçiliği/konsolosluğu ziyaret eden vizelere bir alternatiftir. e-Vizeler elektronik olarak, seyahat eden kişinin pasaportuyla bağlantılıdır.

e-Vizeler, seyahat eden kişinin pasaportuna elektronik olarak bağlanır ve çevrimiçi kullanıcılar, evlerinden, ziyaret etmek istedikleri ülkelere çevrimiçi olarak vize başvurusunda bulunabilirler.

Bir kez e-vize sistemi gereksinimleri karşılandıktan sonra, vizeler ve diğer seyahat belgeleri kolayca alınabilir. Çevrimiçi vizeler esas olarak turistik amaçlarla verilir. Bu sistem henüz çalışma izinlerinde veya öğrenci vizelerinde uygulanmamaktadır.

Online vize başvurusunu kullanan ülkelerden bazıları şunlardır:

-    ABD
-    Yeni Zelanda
-    Ermenistan
-    Bahreyn
-    Kamboçya
-    Cape Verde (Yeşil Burun Adaları)
-    Gabon
-    Gürcistan
-    Hindistan
-    Kenya
-    Kuveyt
-    Malezya
-    Moldova
-    Myanmar (Burma)
-    Ruanda
-    São Tomé ve Príncipe
-    Singapur
-    Saint Kitts ve Nevis
-    Sri Lanka
-    Türkiye
-    BAE
-    Uganda
-    Özbekistan
-    Zambiya
-    Zimbabve

Dünya çapında vize politikası değişiklikleri, e-Vize lansmanları, elektronik vize başvuruları için uygunluk ve gereklilik değişiklikleri ile küresel seyahat bilgileri ve turizm istatistikleri hakkında en son bilgiler, türünün tek örneği bir vize platformunda bulunabilir: iVisa.com