Online olarak düzenlenen 7. Perakende Teknolojileri Konferansı’nda 'E-Ticaret Nereye Gidiyor’  başlıklı panel gerçekleştirildi.  Panelde konuşan Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, e-ticaret sektörüne ve şirketine ilişkin değerlendirmeler yaptı. 
Pandeminin e-ticaret sektörünü çok hızlı bir şekilde büyüttüğünü aktaran Erturan, geçen yıla kadar e-ticaretin toplam ticaret içindeki payının farklı ülkelerde farklı oranlarda olmakla birlikte Türkiye'de yüzde 5'ler seviyesinde olduğunu söyledi. Türkiye'de pandemiyle birlikte 2023'te e-ticaretin geleceği büyüklüğe son 6 ay içerisinde aslında ulaştıklarını belirten Erturan, pandemi döneminde insanların evde daha fazla vakit geçirmesi ve e-ticaretin kolay ulaşılabilir olması nedeniyle ilginin son derece yüksek seviyeye çıktığını söyledi.

“DÖNÜŞÜM ÇOK HIZLI İLERLİYOR”

Türkiye'de de son 6 ayda 5-7 milyon kredi kartının ilk defa e-ticaretle kullanıma açıldığını vurgulayan Erturan, Şu anda dünya nüfusunun yüzde 60'ına yakını, ortalama 4,5 milyar insan, internet erişimine sahip olduğunu belirtti. Dijital dönüşümün durmadan çok daha hızlı ilerleyeceğini ifade eden Erturan, e-ticaret ve perakende sektörlerinde dijitalleşmenin öneminin her geçen gün artığını aktardı.
Erturan, inovasyonu ve büyümeyi sağlayabilecek en iyi şeyin, her markanın veya perakende şirketinin güçlü olduğu alanlarda güçlü partnerlerle doğru bir ekosistemi yönetmesi ve beraber hareket etmesi olduğunu da ifade etti. (AA)