Günümüzde, gelişen teknolojinin en büyük avantajlarından biri de zamandan tasarruf sağlatması oluyor. Özellikle devlet dairelerinde belki de saatler boyunca sürecek olan işlemlerimizi artık birkaç tuş ile evimizden ya da istediğimiz herhangi bir yerden yapabiliyoruz. E-devlet Kimlik Kartı Uygulaması da özellikle kimlik bilgilerine ulaşmak ve işlemler gerçekleştirmek isteyen vatandaşların tam da burada yardımına koşuyor. Peki, bu uygulama nasıl indirilir?

Öncelikle, akıllı telefonlarınıza uygulamayı indirmek istiyorsanız IOS için;

AppStore’u kullanmanız gerekmekte. Telefonunuzun AppStore uygulamasından aramalar bölümüne E-devlet yazdığınızda karşınıza çıkan ilk uygulamayı indiriyorsunuz.


Daha öncesinden PTT’den almış olduğunuz e-Devlet giriş şifreniz ve T.C. Kimlik Numaranız ile uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Android arayüzü kullanıcısı iseniz yapmanız gereken;

Telefonunuzdaki Play Store uygulamasına tıklayıp e-devlet kimlik kartı uygulaması yazmanız. Arama sonuçlarından karşınıza ilk çıkacak olan uygulamayı indirmeniz ve kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekmekte.
 

Uygulamanın indirimi telefonunuzda tamamlandıktan sonra ise yapmanız gereken yine kendi T.C Kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android telefonlarınızdan uygulamayı indirmek için https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi&hl=tr linkini ziyaret edebilirsiniz.

IOS arayüzlü cihazlarınızdan ise uygulamayı indirmek için https://itunes.apple.com/tr/app/e-devlet/id976505454?l=tr&mt=8 adresini kullanabilirsiniz.