Dyson Airblade™ teknolojisi, bazı geleneksel el kurutma yöntemlerinin aksine tamamen temassız bir deneyim sunup, hijyenik tuvalet ortamına katkıda bulunarak işyerlerine geri dönüşün yaklaştığı bugünlerde ofis çalışanlarının güvende olmasını sağlıyor. 

VİRÜS VE BAKTERİLERİ YÜZDE 99,95 YAKALIYOR

Tuvaletteki bakteri ve virüsler dahil partiküllerin yüzde 99,95’ini yakaladığı kanıtlanan HEPA filtreli havasıyla Dyson Airblade™, eller için en hijyenik ve hızlı kurutan el kurutma makinası olarak öne çıkıyor.

Yapılan araştırmaya göre, tuvaletteki diğer faaliyetlere kıyasla, havaya minimum düzeyde sıvı saçan söz konusu el kurutma makinaları, özellikle hijyenin çok önemli olduğu pandemi sürecinde elleri hızlı bir şekilde kurutmak için güvenli ve verimli bir çözüm sunuyor.

"ELLERİ, HİJYENİK KURUTMANIN YOLUNU GELİŞTİRDİK"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dyson Hava Temizleme Kategorisi Müdür Yardımcısı Alex Knox, "Modern zamanların en büyük krizi olan bu küresel salgın; çalışma şeklimizi, hijyen yaklaşımımızı ve tutumumuzu temelden değiştirdi. Ortak alanları temiz tutmak hiç bu kadar önemli olmadığı gibi her şeye de daha az dokunmak istiyoruz. Kağıt havlulara ilişkin maliyet ve çevresel kaygılar olmadan, elleri hızlı, hijyenik ve temassız bir şekilde kurutmanın yolunu geliştirdik. El kurutma makinalarımız ellerinizi kirli tuvalet havasıyla değil, temiz havayla kurutmak için bakteri ve virüsler dahil olmak üzere partiküllerin yüzde 99,95'ini yakalayan HEPA filtrelere sahip." şeklinde konuştu.

Dyson Kıdemli Bilim Uzmanı Salome Giao ise, "Nemli ellerin, kuru ellere göre bin kata kadar daha fazla bakteri aktarabildiğini biliyoruz. Ellerin düzgün bir şekilde yıkanıp kurumasını sağlamak, havaya sıvı saçılması ve el kurutma makinaları hakkındaki efsaneleri ortadan kaldırmak istedik. Yanlış bilgilendirme nedeniyle tuvalette kurutma seçeneğinin olmaması, mikropların yayılmasını artırabilir ve sonuçlar hiç hijyenik olmayabilir" ifadelerini kullandı.

TEMİZ HAVAYLA KURUTUYOR

Tüm ürünlerde bulunan HEPA filtreleme sayesinde, eller kirli havayla değil temiz havayla kurutuluyor.

En son el kurutma teknolojisiyle, tamamen temassız olan Dyson Airblade 9kJ temiz hava sağlamak için 0,25 saniyede etkinleşen uçuş süresi sensörleriyle tasarlandı.

Söz konusu özellik, bazı kağıt havlu makinaları ve düğmeyle çalışan el kurutma makinalarının karşılaştığı sorunlara çözümü yüzde 85'e kadar daha az CO2 (Karbondioksit) emisyonu kullanımı ve kağıt havlulara göre yüzde 99’a kadar daha ucuz olmasıyla sunuyor.

Firma, hijyen konusundaki yenilenen isteğin bir parçası olarak bağımsız bir laboratuvarda elleri duruladıktan veya uygun şekilde yıkadıktan sonra farklı kurutma yöntemleri üzerine araştırmalar başlattı ve pandeminin başlangıcında tartışma konusu olan havaya sıvı saçılması sorununu inceledi.

YENİ ARAŞTIRMA NEDİR? ÇALIŞANLAR İÇİN NE İFADE EDİYOR?

Yapılan yeni araştırma, Dyson AirbladeTM ile ellerin kurutmanın güvenli ve hijyenik bir yol olduğunu destekliyor.

Bu bağımsız çalışmada, suyla (sabunsuz) durulanan veya 20 saniye sabunla yıkanan eller, bu makinalar ve kağıt havlular kullanılarak kurutuldu. Amaç, farklı el kurutma yöntemlerinin havadaki saçılma ve bakteri konsantrasyonu üzerindeki etkisini belirlemekti.

Çalışma sonuçları, yürüme ve musluk kullanma gibi farklı aktivitelerin tuvalette en az düzeyde saçılma üretilebileceğini gösterdi. Genel olarak elleri, markanın el kurutma makinasıyla kurutmanın, yürümek ve elleri yıkamak gibi yaygın tuvalet aktivitelerinden hiçbir istatistiksel fark göstermediğini ortaya çıkardı.

DÜĞMELERE BASMAKTAN ENDİŞE DUYUYORLAR

Ürünün modellerinden herhangi biriyle eller kurutulduktan sonra yaşanan havaya saçılma ve bakteri sayısındaki artışın, kağıt havlularla kurutulduğunda elde edilen sayılarla karşılaştırılabilir olduğunu gösterdi. Amaç, bu süreçte geliştirilen teknolojiyle ilgili herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırmaktı.

Marka, Temmuz 2020'de yapılan küresel bir hijyen çalışmasında, Covid-19 başladığından beri tuvalet ve genel el hijyenine yönelik tutumların nasıl değiştiğini inceledi.

Çalışma, yetersiz bakım yapılan tuvaletlerin insanların endişelenmesine neden olduğunu ve yüzde 40'ının el kurutma makinalarındaki düğmelere basmak zorunda kalmaktan endişe duyduğunu gösterdi.

Ankete katılanların yüzde 58'i, el kurutma makinasını kullanırken içlerini rahatlatacak özelliklerden biri olarak el kurutma makinasının temassız çalışmasını seçti ve yüzde 47'si de ellerini havayı temizleyen filtreli el kurutma makinasıyla kuruturken daha kendinden emin hissettireceğini belirtti.